EYLÜL AYINDA EN LEZZETLİ HANGİ BALIK OLUR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

EYLÜL AYINDA EN LEZZETLİ HANGİ BALIK OLUR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Haziran, temmuz, ağustos aylarında nispeten bereketsiz geçen av sezonu ve aynı zamanda av yasağı ile beraber balıkçılar eylül ayını iple çekmektedir. Sonunda havalar yavaş yavaş serinlemeye başlayarak muhteşem sonbahar mevsimi gelmiştir. Eylül ayında Ankara balık restoranları çok fazla balık alternatifine yer vermiyor olsa da hepsi lezzetli olan balıklarla müşterilerini ağırlamaktadır.

Eylül ayında özellikle palamut yine sofraların başköşesindedir. Çingene palamudu artık iyice irileşmiş ve yağlanmıştır. Bundan dolayı palamutla ilgili pek çok alternatif yemek türü sofralarda yer alır. Ankara balık restoranları içerisinde palamudun özellikle fırında pişirilmesi harika lezzetli olmaktadır. Tereyağlı ve sebze olan palamut rağbet görmektedir.

Palamut ayrıca mangal kömüründe de pişirmek için uygun olduğu zaman Eylül ayıdır. Yağlı olan palamut mangal kömürü ızgarasına fileto olarak konulduğunda aroması ile ve kokusuyla son derece lezzetli olmaktadır. Bununla beraber palamut güveç de bu ay da yaygın bir şekilde Ankara balık restoranları menüsünde bulunmaktadır.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Lüfer Yüzünü Göstermeye Başlıyor


Bizim balık kültürümüzde çok özel bir yerde bulunan lüfer hem pahalı hem de son derece lezzetli bir balıktır. Özellikle adı İstanbul'da özdeşleşmiş olan lüfer Ankara balık restoranları menüsünde de bulunmaktadır. Eylül ayında yavaş yavaş lüfer kendisini göstermeye başlamaktadır. Bununla beraber çinakop ve lüfer çok lezzetli bir şekilde pişirilerek servis edilmektedir.

Özellikle lüferin ızgarası harikadır. Çok fazla baharat atmadan marine etmeden sadece tuzla ve az miktarda biber ile beraber mangal kömüründe pişirdiğinizde tadını sonuna kadar hissedebilirsiniz. Aynı şekilde yavaş yavaş kendisini göstermeye başlayan çinakop da ızgara pişirilebilmektedir.

Kılıç Balığı Eylül Ayında Lezzetlidir


Eylülde yaygın bir şekilde tutulmakta olan kılıçbalığı özellikle rulolar halinde domates soslu olarak pişirilince çok lezzetli olmaktadır. Genellikle kılıcı güveçte pişirmek gerekmektedir. Böylece diri olan eti yumuşayacak ve çok daha lezzetli olacaktır. Ayrıca mevsim sebzeleriyle ve baharatları ile harmanlandığında kokusu da tadı da çok hoştur.

Ağustos ayında kendisini gösteren sardalya eylül ayında da devam eder. Sardalya mısır unu ile beraber az yağda pişirildiğinde tava olarak servis edilmektedir. Yanında mevsim salatası ile beraber çok lezzetli olan sardalya arzu edenler için fırında sebzeli olarak da pişirilebilmektedir.

Kırlangıç Buğulamayı Deneyin


Görünümüyle oldukça ilginç olan kırlangıç balığı Ege ve Akdeniz'in iyotlu tadını sonuna kadar size sunacaktır. Temizlemesi zor olan kırlangıç balığı yemek istiyorsanız Ankara balık restoranları tercihinde bulunun. Böylece zahmetsizce kırlangıç balığı sofranıza gelecektir.

Özellikle buğulama olduğunda kırlangıç balığı muhteşem bir lezzet taşımaktadır. Çok fazla sulandırmadan baharatlarla ve özellikle acı biberle beraber pişirdiğinizde kırlangıç balığı oldukça lezzetli olmaktadır. Ayrıca mevsim sebzeleriyle ve limonla beraber servis edilerek tüketildiğinde son derece hafif bir balık olarak Eylül ayında sofralarınızda bulunmalıdır.