GÜMÜŞ BALIĞI NASIL YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

GÜMÜŞ BALIĞI NASIL YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Görünümüyle ve parlak dokusu ile beraber oldukça zarif bir balık olan gümüş balığı Katerina olarak da bilinmektedir. Bilhassa Marmara Bölgesi'nde tutulmakta olan gümüş aynı zamanda Karadeniz ve Akdeniz'de de çok sık olmasa da yakalanabilmektedir. Besleyiciliği maksimum seviyede olan gümüş balığı Ankara balık restoranları için de mevsiminde tüketebileceğiniz balıklar arasında yer almaktadır.

Bununla beraber evde hazırlanacak balıklar arasında gümüş pratikliği ile ve lezzetiyle ön plana çıkmaktadır. Oldukça kolay bir şekilde pişirilebilen gümüş balığı vitamin yönünden zengin olduğu için her yaş kategorisine hitap etmektedir. Daha çok temmuz, ağustos, eylül aylarında tutulan gümüş bazı dönemlerde ekime kadar da sarkabilmektedir.

Gümüş Balığı Tavası Nasıl Yapılır?


Gümüş balığı oldukça diri bir ete sahip olduğundan dolayı buğulama için çok da müsait değildir. Bu sebeple genellikle gümüş balığı tava olarak pişirilmektedir. Tava olarak hazırlamak istediğinizde tıpkı istavrit gibi gümüş balığını da pişirebilirsiniz. Zaten yapı olarak istavrite oldukça benzemektedir.

İyice temizlenmiş olan gümüş balığını başı ile beraber pişirebileceğiniz gibi tercih olarak kafasını alarak da pişirebilirsiniz. Fakat gümüş balığı pişirmeden önce dikkat etmeniz gereken nokta suyunun iyice süzülmesi ve bolca mısır ununa bulanmasıdır. Böylece tavaya yapışmadan nar gibi kızaracak güzel bir görünüme de kavuşacaktır.

Ayrıca gümüş balığı tava olarak hazırlanmak istendiğinde genellikle çok az miktarda pul biber ve karabiberle de tatlandırılabilir. Ancak biberleri pişmeye yakın atarsanız yanmayacağından dolayı çok daha lezzetli olabilecektir.

Ayrıca farklı bir gümüş balığı tava tarifinde yumurtalı sos da yapılabilmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi suyu iyice süzülmüş olan gümüş balığı önce una daha sonrada çırpılmış olan yumurta sarısına bulandıktan sonra kızgın tavaya atılmalıdır. Görünümü altın sarısı olacak olan gümüş balığı lezzet olarak da oldukça tatminkâr olacaktır.

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Fırında Gümüş Balığı Tarifi


Gümüş balığı diri bir ete sahip olduğundan dolayı yahni olarak pişirmeye pek müsait değildir. Gümüş'ün yumuşak bir şekilde tüketilmesini istiyorsanız tava olarak pişirebilir veya fırında şansınızı deneyebilirsiniz. Eğer fırında gümüş balığı tarifi istiyorsanız yapmanız gereken öncelikli olarak taze gümüş balığı satın almaktır.

Pişirmeden önce gümüş balığını mutlaka yarım saat kadar marine etmelisiniz. Marinasyon işleminde saf zeytinyağı, 2 veya 3 diş sarımsak ve az miktarda pul biberi kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca güzel bir görünüme kavuşması için yarım çay kaşığı salça da tercih edebilirsiniz. Bu şekilde yarım saat veya bir saat bekletmiş olduğunuz gümüş balıklarını fırın tepsisine dizin.

Daha lezzetli olmasını istiyorsanız çok az miktarda tereyağı da katabilirsiniz. Bu şekilde orta hararette fırında yarım saat kadar pişirdiğinizde gümüş balığı yağını bırakacak ve muhteşem bir lezzeti size sunacaktır.

Balık sezonunun açıldığı Eylül ve Ekim döneminde Ankara balık restoranları gümüş balığı servisi yapmaktadır.