HAFTA SONU BALIK ZİYAFETİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

HAFTA SONU BALIK ZİYAFETİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları adını duyanları heyecanlandıran beklentileri fazlası ile karşılayan mekanların başında gelmektedir. İç bölgelerdeki şehirlerde balık yemeyi deneyimlememişler için Ankara güzel bir örnektir. Farklı yörelerden getirilen balık konusunda uzmanlaşmış şefler tarafından hazırlanmaktadır. Lezzetli deniz ürünleri ve mekândan mutlu olarak ayrılmak istiyorsanız önerimiz Ankara balık restoranları olacaktır. Porsiyonların görselliğinin yanı sıra lezzet gibi unsurların tek çatı altında toplanmıştır.

Balık yemek için sadece hafta sonunu beklememek gerekir. Üşenme konusu belki de en son balığa gelmelidir. Denizdeki ürünler içerisinde en bereketli olan balıktır. Balık yemeye küçük yaştan başlamak gerekir. Ve çocuklara da balık yedirmeye önem verilmelidir. Denizlerimizde balığın bol olması en az kırmızı et kadar sık tüketilmesi gerekenlerdendir. Balık yemeyenler ya da tüketmek için uzun süreli ara verenler için önceki yazılarımızda balığın faydalarını detaylıca inceleyebilir. Dolayısı ile balık yetişkinler içinde önemli bir besin türüdür.

Kadınların çalışma hayatında başlaması ile toplumda ekonomik ve özgürlük konusunda bağımsızlığını kazanmıştır. Buna bağlı olarak kadınların mutfakta harcadıkları zaman giderek kısalmıştır. Günün sonunda yorgun dönen insanlar mutfakta pratik çözümler ile günü geçiştirmektedir. Balık gibi özen ve beceri isteyen yemek tarifleri rafa kaldırılarak unutulmaya yüz tutmuştur. Ancak balığın lezzetli ve besleyici niteliğinden uzak kalmak yerine en yakın Ankara balık restoranlarına gelerek telafi edebilirsiniz.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Ankara balık restoranları, hafta sonunda aileniz ile dostlarınız ile bir araya geldiğiniz değerli zamanda ağız tadı ile balık yemek için tercih edilmesi gereken ilk mekanlardandır. Sıcacık ve taptaze balık lezzetleri dostlarınız ile geçireceğiniz hafta sonu balık ziyafetine dönüşecektir.

Arabaları ile gelen müşterilere park kolaylığı sağlayan alanlar mevcuttur. Kapıdan girer girmez mezelerin onlarca çeşidi ve balığın türlerinin bulunduğu dolap dikkatleri üzerine çeken ilk detaydır. Bu detay denizde mevcut çoğu ürün ile zenginleştirilmiştir. Dolayısı ile mideler açlık sinyalini vermeye başlar. Masaya yerleşir yerleşmez meze, ara sıcaklar masaya getirilir. Balık restoranları tercih ederken iyi analiz yapmak gerekir. Çünkü mekanların balığı mı yoksa mezeleri mi karar verirken etkili olmaktadır. Ara sıcakları karnı doyurana kadar yiyince balığa yer kalmaz.

Balık restoranlarında lakerda mezesini masada gözler arar. Ankara balık restoranlarının da meze çeşitleri arasında yer verilmiştir. Lakerda kırmızı soğan, dereotu ve limon ile lezzeti sade ama bir o kadar da sade olması ile mideyi şenlendirir. Al soğan olmazsa olmazıdır.

Ankara balık restoranlarının menüsü ile dolan mideler, dostların keyifli muhabbeti ile yemek şenlenmektedir. Hafta sonunu iple çekenler, iş stresinden yorulanlar kısacası şehrin yoruculuğundan uzaklaşmak isteyenler balık ziyafeti için en ideal mekân olarak görmektedir. Müşterilerin memnun kalması mekanların dolup taşmasına neden olmaktadır. Özellikle hafta sonları rezervasyon şart olmaktadır.