HAMİLELER NE KADAR VE HANGİ BALIKLARDAN YEMELİDİR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

HAMİLELER NE KADAR VE HANGİ BALIKLARDAN YEMELİDİR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, anne ve bebek sağlığını düşünerek hazırlamış olduğu balık ve çeşitleri ile fayda sağlamayı amaçlamaktadır. Hamileler için önemli olan bu süreçte her şeyi yemekten ziyade besin değeri yüksek şeyleri tüketmeye ağırlık vermesi gerekir. Annenin sağlığı önemlidir. Çünkü bebeğin de sağlığı büyük ölçüde annenin beslenme şekline bağlıdır.

Bol vitamin kaynağı olarak görülen balığın, uzmanlar tarafından hamilelik döneminde de tüketilmesini önermektedir. Ancak balık türünün veya hangi suya ait olduğu hamilelik sürecinde önemlidir. Çünkü bebek anne karnında gelişim aşamasındadır ve balıklardaki mevcut maddeler yarardan ziyade zarara dönüşebilir. Bu yüzden hamileler ne kadar ve hangi balıklardan yemelidir konusunu detayları ile inceleyelim:

Derinlerde yaşayan balıklarda toksin maddesi yüksek oranda bulunur. Bu maddeler çocuk için tehlike oluşturur. Bu yüzden dolması yapılan, salata da meze gibi yemeklerde kullanılan midye tüketmekten vazgeçilmesi gerekir.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Açık deniz balıkları, yüzey balıkları doğal, yeterli ve çeşitli besin değerlerini tüketerek büyür. Bu yüzden;

  • Levrek
  • Mezgit
  • Hamsi
  • İstavrit
  • Kefal
  • Alabalık gibi balıklar tercih edilmesi gerekir. Bu tür balıkların yaşadığı doğal ortam sağlıklıdır.
Ancak tüketilecek balığın bayatlamamış olması gerekir. Ankara balık restoranları her zaman taze ve canlı balıkları ile müşteriler için anlık siparişler hazırlamaktadır. Bebeğin ve annenin sağlığını düşünüyorsanız o zaman Ankara balık restoranlarını tercih etmelisiniz.

Ton balığı da bu dönem de tüketilebilecek sağlıklı balıklar arasında yer almaktadır. Bol yeşillik ile tüketilerek besin değeri yükseltilebilir. Omega 3 değerlerince zengin bu balıkların aynı zamanda cıva oranları minimumdur.

Hamileler için doktorun önerisi doğrultusunda vitamin ilaçları kullanılması önerilir. Ancak balık yemek kadar etkili olmaz. Çünkü balıkların içerisinde çok çeşitli değerler vardır. Vitamin takviyeleri tek yönlü olmaktadır.

Hamileler Haftanın iki günü menüde balığa yer vermelidir. Ancak balığın çeşidi kadar nasıl tüketildiği de önemli bir noktadır. Balığın açık denizlerde yaşayan olması, taze olması gerekir. Ama nasıl yemek gerekir? Hamilelik sürecinde en önemli noktalardandır. Asla balığı çiğ olarak tüketmemek gerekir. İyice temizlenip kılçıklarından arındırılan balıkları ızgara yöntemi ile pişirmek gerekir. Yine marketlerde buz dolaplarında konserve kutularında saklanan balıkları hamileler tüketmemesi gerekir. Balığın uzun süreli saklanabilmesi için koruyucu maddeler konulmaktadır.

Ankara balık restoranlarının menüsü hamileler için de ayrı bir yere sahiptir. Deniz balıklarını taze olarak ayağınıza kadar getirip besin değerleri korunarak, en lezzetli şekilde pişirilerek müşteriler ile buluşturulmaktadır. Aynı zamanda menü de yer alan çorba, ekmek, salata çeşitleri balık tercihiniz ile uyumlu olarak kombin yapabilir, karnınızı iyice doyurabilirsiniz. Balık yemeğe karar verdikten sonra siparişler sadece balık odaklı olmaktadır. Ancak başlangıç için sıcak veya soğuk çorba, salata, ekmek ile değişik çeşitleri de tercih edebilirsiniz.