HANGİ BALIKLAR IZGARADA DAHA LEZZETLİDİR? – ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

HANGİ BALIKLAR IZGARADA DAHA LEZZETLİDİR? – ANKARA BALIK RESTORANLARI

Herkesin keyfine uygun bir balık pişirme metodu mutlaka bulunmaktadır. Bazıları tavada veya fırında balık severken pek çok kişi ızgara balığın meftunudur. Özellikle kokusuyla ve muhteşem aroması ile vazgeçilmez olan ızgara balık tercihinde bulunmayı düşünüyorsanız bu yazımızı iyi inceleyin. Çünkü bütün balıklar ızgarada pişirilemeyeceği gibi ızgara da çok daha lezzetli olabilen balıklar da bulunmaktadır.

Ankara balık restoranları genellikle tava veya fırın olarak balık servis ettiği gibi ızgara olarak da balık servis edebilmektedir. Izgara balık noktasında özellikle etli ve kalın olan balıkları tercih etmeye çalışın. Özellikle çipura ve palamut gibi balıklar yağlandığında ızgarada oldukça lezzetli olmaktadır. Ancak kendiniz pişirmeyi düşünüyorsanız bu noktada dikkat etmeniz gereken yağlı balıkların yağının aşırı derecede akması ile birlikte ortaya koku ve dumanın çıkmasıdır. Bu sebeple hafif eğimli bir ızgara kullanırsanız bu dertten de kurtulabilirsiniz.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Izgarada Lezzetli Olan Balıklar


Ülkemizde ızgara balık denince genellikle akla hamsi gelmektedir. Özellikle ocak ayında kar suyunun değmesi ile beraber yağlanan ve lezzetlerden hamsi ızgara da doyumsuz bir keyif sunmaktadır. Bununla beraber dülger ve fener balığı da ızgara için son derece idealdir. Ayrıca genellikle tava olarak tüketilse de istavritin ızgarası da son derece lezzetlidir. Ancak derisi çok ince olduğu için ızgaraya yapışacağından dolayı pişirilme noktasında dikkat edilmelidir.

Özellikle rakı sofralarında rakının yanında tüketilen levrek ve lüfer ızgara olarak pişirildiğinde daha lezzetli olmaktadır. Ayrıca levrek ve lüfer ızgara yapılmadan önce güzel bir şekilde marine edilebilir. Özellikle defneyaprağıyla ve saf zeytinyağı ile marine edildiğinde hem yapışmayacak hem de çok daha lezzetli olacaktır. Izgara balıklar arasında mercanın da ayrı bir yeri bulunmaktadır. Izgara için son derece müsait olan mercan aroması ile beraber özellikle kömür mangalında pişirilmelidir.

Diri bir ete sahip olan kılıç balığı iyi bir şekilde soslanarak marine edildiğinde ızgarada harika bir lezzet sunmaktadır. Ayrıca orfoz balığı da ızgara için idealdir. Arzu ederseniz fileto şeklinde ızgara yapabileceğiniz gibi iri parçalar halinde de ızgaraya yerleştirebilirsiniz. Ancak fileto olarak ızgarada pişirmeyi düşünüyorsanız Izgaranın yapışmamasına dikkat edin.

Hangi Balıklar Izgarada Pişirilmemeli?


Gördüğünüz gibi Izgarada pek çok balık çeşidini pişirebilirsiniz. Ancak özellikle yumuşak etli olan ve derisi ile eti neredeyse birlikte bulunan balıklar ızgaraya kesinlikle yerleştirilmelidir. Bu noktada akla ilk gelen balık mezgittir. Son derece yumuşak etli olan mezgit tavada pişirildiğinde veya buğulama olarak sunulduğunda harika lezzetli iken ızgarada parçalanmaktadır. Ayrıca mırlan ve kefal de ızgara için uygun değildir. Bu gibi balıklar daha çok tava veya buğulama olarak tercih edilmelidir. Aynı şekilde ıskarmoz veya İskorpit de ızgarada pişirilmemelidir.

Tüm bu noktalara dikkat etmekle beraber ekmek içi ızgara balık yemek istiyorsanız illa İstanbul Eminönü'ne gitmenize gerek yok. Ankara balık restoranları içerisinde uskumru ızgarayı tavsiye ediyoruz, muhteşem lezzeti ile beğeninizi kazanacaktır.