İŞLENMİŞ BALIKLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

İŞLENMİŞ BALIKLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, balık menüsünde sınır tanımıyor. İnsanların her mevsim balık ihtiyacını, talebini karşılamak üzere yeni yöntemler ile balıkçılığın gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bu yöntem işlenmiş balıklar olarak karşımıza çıkmaktadır. İşlenmiş balıklar çoğumuz için yeni bir kelime olabilir. Ancak günlük hayatımızda sıkça karşımıza çıkmaktadır işlenmiş balıklar; balıkların ve deniz ürünlerinin hepsi için uygulanabilir. Hazır hale getirilen veya soğuk depolarda dondurulan balık ve deniz mahsulleri işlenmiş balıklara konu olmaktadır. Bu yöntem ile balığa ulaşılabilirlik kolaylaştırılmaktadır. Hangi mevsimde olursanız olun veya nerede olursanız olun balık yemek için işlenmiş balıklar ve deniz mahsullerini bulmak artık çok kolay hale gelmiştir.

Ankara balık restoranları da işlenmiş balık yöntemleri ile balığa olan özlemi azaltmak, balık tüketimini yaygınlaştırmak, insanlara balığı sevdirmek amacı ile işlenmiş balık yöntemlerini uygulamaktadır. İşlenmiş balık yöntemleri olarak balık konservesi, dondurulmuş balık, kurutulmuş balık, füme balık, salamura balık, havyar şeklindedir.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


  • Balık konserve: konserve işlemi için balıklar temizlenir. Farklı yöntemdeki pişirme usulüne göre hazır hale getirilir. Parçalama, dilimleme, doğrama ile konserve için boyutları ayarlanır. Balık konserve tek tüketimliktir.
  • Dondurulmuş balıklar: dondurma işlemi için balıklar kılçıklarından, yüzgeçlerinden temizlenir. Porsiyon haline getirilen balıklar ambalajlanır ve buzlukta veya soğuk dolaplardan saklanır. Pişirme esnasında da balığın buzunu birden çözdürmek yerine ağır ağır buzdolabında bekletilip pişirilebilir.
  • Kurutulmuş balıklar: her balık kurutma işlemi için uygun değildir. Kurutma işlemi için yağ oranı düşük ve derisinde pul olmayan balıklar tercih edilir. Kurutulmuş balık için en lezzetli olan balık çirozdur. Temizlenip, tuzlanıp, açık havada kurumaya bırakılır.
  • Füme balıklar: füme işleminin diğer adı tütsüleme işlemi olarak da geçmektedir. Odun ateşi, kömür ateşinde tuzlanan balıkların özel olarak oluşturulan ateşin dumanında kokusunu alması için bekletilir. Bu esnada balığın eti de suyunu hafif çeker.
  • Salamura balıklar: salamura için balıklarda bol ve iri tuz kullanılır. İlk önce tuzlanan balıklar sonra dilimlenir ve saklanmak için paketleme esnasında yine dilimler tuza bulanarak kapatılır.
  • Havyar: havyar lüks besin türleri arasında yer almaktadır. Balıkların döllenmemiş yumurtalar kullanılır. Dünya ülkelerinde üretimi yapılmaktadır. İşlenmiş balık yöntemleri arasında havyar da yer almaktadır. Lüks ve maliyeti yüksek olduğu için genellikle pahalı mekanlarda tercih edilmektedir.
İşlenmiş balık yöntemlerinde sürekli balıklar temizlenir ve belli işlemlere tabi tutulur. Böylece balığı pratik tüketim imkânı sağlanır. Ankara balık restoranları en lüks işlenmiş balık yöntemlerinden en basit, ucuz işlenmiş balık yöntemlerine mutfakta yer vererek balık tüketiminin tarzında farklılık uygulamaktadır. Mesela havyar en lüks besin gıdaları arasındadır ancak Ankara balık restoranları da bulunmaktadır. Yine tütsüleme veya füme işlemi kolay ve ucuz bir yöntem olması ile Ankara balık restoranları menüsünde yer almaktadır.