IZGARA BALIK NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANI

blog yazısı ekle !

IZGARA BALIK NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANI

Eğer Ankara'da yaşıyorsanız ve balık restorana gitmeyi düşünüyorsanız mutlaka ızgara balığı tercih edin. Zaten balık denince genellikle birçok kişinin aklına ızgara gelmektedir. Fakat evde hazırlanması kokusu sebebiyle ve dumanından dolayı biraz zor olduğu için Ankara balık restoranları tercih edilerek kolaylıkla ızgara balık lezzetine ulaşılabilir.

Ancak siz yine de ben kendim ızgara yapmak istiyorum diyorsanız aşağıda verecek olduğumuz tüyolara dikkat edin. Böylece dumansız ve lezzetli olan ızgara balıkla beraber harika bir sofra kurabilirsiniz. Izgara balığın en güzel tarafı genellikle açık havada piknikte yenmesi veya ev müsaitse balkon veya teras katta pişirilmesidir. Böylece ortamın doğallığına ızgara balığın harika lezzeti ve kokusu eklenince tadına doyulmaz bir ziyafet başlayacaktır.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Izgara Balık Pişirmenin Püf Noktaları


Eğer balığınızı ızgara pişirmeyi düşünüyorsanız öncelikli olarak balık tercihinizi doğru yapmalısınız. Aslında neredeyse bütün balıklar ızgara olarak pişirildiğinden dolayı ızgaraya uygun olmayan balıkları sıralarsak daha kolay olacaktır. Bu noktada özellikle yumuşak etli olan balıklar ızgaraya müsait olmadığından dolayı dikkat etmek gerekmektedir. Iskarmoz, mezgit, kefal, lipsoz gibi balıklar ızgara için müsait değildir. Çünkü yumuşak olduklarından dolayı ızgaraya yapışmakta pişirirken oldukça güç anlar yaşatmaktadır. Ancak geri kalan bütün balıklar ızgara için müsaittir.

Bununla beraber diğer balıklarda dikkat edilmesi gereken nokta özellikle yağlandığı dönemde ızgaraya yerleştirilmelidir. Hamsi, lüfer, çinakop, levrek gibi balıklar yağlandığında ızgara için çok daha müsait olmakta daha lezzetli bir şekilde pişirilebilmektedir. Izgara balık pişirirken dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

  • İşe mangalı doğru bir şekilde hazırlamakla başlamalısınız. Balıkla kömür arasında en az 10 santimetrelik bir mesafe olmalı ki ızgaradaki balık kurutulmamalıdır
  • Izgara balık hazırlarken dikkat edilmesi gereken diğer nokta ızgaranızın yapıştırmamasıdır. İyi temizlenmiş olan bir ızgaraya mutlaka zeytinyağı sürülmeli hatta balıklar yağlı değilse az miktar zeytinyağı ile marine edilerek ızgaraya dizilmelidir.
  • Hamsi ve istavrit gibi küçük balıkları ızgara yapacaksanız ince telli ızgara daha uygun olacaktır. Ancak iri olan balıkların ızgarasında geniş aralıklı olan ızgaraları tercih edebilirsiniz.
  • Izgarada balığın dağılmasını istemiyorsanız acele etmemelisiniz. En az 5-6 dakika boyunca yerleştirmiş olduğunuz ve ateşi gören yüz iyice pişmeli, kabuğu kavramalı, ondan sonra çevrilmelidir. Aksi takdirde iyi pişmemiş olan balık çevrilmeye çalışıldığında ızgara yapışacağından dolayı hem görünüm hem de lezzet olarak hoşunuza gitmeyecektir.
  • Tavada ve fırında levrek, çupra, palamut, lüfer gibi balıkları pişirirken fileto tercih edebilirsiniz. Ancak ızgarada bundan kaçınmalısınız. Çünkü iskeletli yani kılçıklı gövdeyle ızgaraya yerleştirilen balık hem daha güzel pişmekte hem de çevrilirken kolay olmaktadır. Özellikle fileto olan balıklar ızgara yapmak durumundaysanız yanmaz kâğıt kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Balıkları ızgaraya yerleştirmeden önce marine edebilirsiniz. Ancak baharatı çok fazla kullanmamanızı tavsiye ediyoruz. Zira kömür ateşi ile birlikte yanan baharat hem koku hem de tat olarak hoş durmayacaktır.
Yukarıdaki basit önerilerimize riayet ettiğinizde harika ızgara balıklar yiyebilir muhteşem bir sofra kurabilirsiniz. Eğer uğraşmak istemiyorsanız dert etmenize gerek yok. Sayfalarımızdaki Ankara balık restoranları sizleri bekliyor. Telefonla rezervasyon yaptırarak muhteşem bir sofrada dostlarla ve ailenize vakit geçirebilirsiniz.