KABUKLU -KABUKSUZ ÜRÜNLERİNİN PİŞİRİLMESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN AYRINTILAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

KABUKLU -KABUKSUZ ÜRÜNLERİNİN PİŞİRİLMESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN AYRINTILAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, kabuklu -kabuksuz su ürünlerini pişirirken ayrı yöntemler kullanmaktadır. Yani kabuklu su ürünleri için ayrı kabuksuz su ürünleri için ayrı pişirme tarzı kullanarak her ürünün tadı korunarak lezzetli menüler oluşturulmaktadır. Aynı zamanda lüks ve ihtişamlı olmaları da menüyü zenginleştirmektedir. Kabuklu su ürünlerinin avlandıktan sonra öldürülmeden direkt mutfağa götürülmesi gerekir. Kabuklu su ürünlerinin sert yapısını yumuşatmak için kaynamış suda pişirme işlemi önceliklidir. Ancak midye gibi iki kabuk arasında eti saklanan su ürünlerinin pişirme süresi uzatılmamalıdır. Etin yumuşak dokusunu korumak için bu gerekli bir noktadır.

Kabuksuz su ürünleri için pişirme yöntemleri farklıdır. Kabuksuz oldukları için pişirme yönteminde etin çok fazla ateş ile temas ettirilmemesi gerekir. Etin sertleşmesi o su ürünün özelliğini kaybetmesi anlamına gelmektedir. Dolayısı ile kabuklu- kabuksuz su ürünlerini pişirmek için yeterli ve doğru teknikler kullanarak işleme alınması gerekir.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Balıkları ve kabuklu -kabuksuz su ürünlerini Ankara balık restoranları mutlaka pişirme usullerinden en uygun olanı tercih edilir. Ancak dünyanın farklı yerlerinde bazı balık ve su ürünleri pişirilmeden servis edilmektedir. Bu tarz tatlar ülkemiz de yaygın tercih edilmese de yine de büyük şehirler de tüketilmektedir. Mesela suşi, doğal istiridye gibi. Suşi içerisine çeşitli yardımcı malzemeler ve baharatlar da kullanarak balığı çiğ olarak sararak sunulmaktadır. Doğal istiridye ise kabukları ayrıldıktan sonra pişirilmeden buz üzerine tabakta sunulmaktadır. Her ülke mutfağının kendine özgü pişirme yöntemi veya damak tadı vardır. Bu lezzetlerden bazıları Ankara balık restoranları mutfağına da konu olmaktadır.

Kadınların erkeklere göre kilo almaya yatkın olan vücut tipi nedeni ile yeme, içme alışkanlıklarına dikkat etmeleri gerekir. Dolayısı ile sürekli olarak bir diyet yapma çabaları içerisindedirler. Özellikle de yaz aylarında ince kıyafetlerin giyinilmesi ile kilo sorunu büyük bir krize dönüşmektedir. Kabuklu -kabuksuz su ürünlerinin besin değeri yüksek olması, içerdiği yağ oranın düşük olması, doyurucu olması ile diyet yapan insanların diyet listesinde mutlaka yer vermesi gerekir. Yapılan araştırmalar diyet programındaki insanların bu tür besin türlerine ağırlık vererek daha dengeli beslenerek forma girmektedir. Hem sindiriminin kolay olması hem de diğer besin türlerine göre daha sağlıklı olması ile diyetisyenler diyet yaparak form kazanmak isteyenlere veya diyet yapmak zorunda olan hastalara özellikle kabuklu – kabuksuz su ürünlerini tüketilmesini önermektedir. Diyetisyenler aynı zamanda Buğulama, fırın, haşlama gibi yöntemlerin kullanılması gerektiğini de vurgulamaktadır.

Ankara balık restoranları, insanların formlarını koruması, uzun yıllar fit ve güzel kalabilmeleri için düzenli ve yeterli miktarda balık tüketilmesi için balık, kabuklu -kabuksuz su ürünlerini damak tatlarına uygun olarak pişirip sunmaktadır. Bu yüzden Ankara balık restoranlarını tercih etmemek için hiçbir sebep kalmamaktadır.