KARİDES TAVA TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

KARİDES TAVA TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Denizlerimizde onlarca farklı balık çıkmakta, her zevke hitap eden farklı balık türleri bulunmaktadır. Ancak son yıllarda giderek yaygınlaşmakta olan deniz canlıları içerisinde karidesin ayrı bir yeri bulunmaktadır. Üstelik Ankara balık restoranları muhteşem şekilde karides tava hazırlayabilmekte enfes sunumuyla beğeninizi kazanmaktadır.

Karides deniz canlıları içerisinde Omega 3 yağ asidi bakımından en zengin olanlarındandır. Bu bakımdan son derece besleyici olan karides antioksidan bir özellik de göstermektedir. Protein ve vitamin değeri olarak oldukça besleyici olan karides B vitamini bakımından zengin olduğu için özellikle büyüme çağındaki çocukların sıkça tüketmesi gereken bir besin türüdür.

Eğer karidesi lezzetli bir şekilde tüketmek istiyorsanız aşağıdaki karides tava tariflerimize mutlaka göz atın.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Karides Tava İçin Gerekli Olan Malzemeler


  • Dondurulmuş veya taze karides
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı limon suyu

Karides Tava Nasıl Hazırlanır?


Malzemeleri temin ettikten sonra karides tava hazırlamak için işe öncelikli olarak karideslerden başlamalısınız. Karideslerinizi dondurulmuş olarak tüketebileceğiniz gibi canlı olarak da satın alabilirsiniz. Eğer dondurulmuş ise yıkadığınız zaman zaten donu çözüleceğinden dolayı kolaylıkla pişirebilirsiniz.

Karides tavayı hazırlamak için derin bir tava tercih etmelisiniz ki bu sayede daha rahat pişirebilirsiniz. Ayrıca derin tava ile karidesleri daha sulu ve lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz. Tavanın içerisine koyduğunuz zeytinyağına rendelenmiş olan sarımsakları ilave edin. Sarımsakla beraber pul biber ve toz biberi de katıp yaklaşık olarak bir dakika karıştırın.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta sarımsakları ve biberi yakmamanızdır. Sarımsakların rengi koyulaşmaya başladığında suyunu süzmüş olduğunuz karidesleri karışımın içine ilave edin. Ayrıca limon suyunu ve diğer baharatları da tavaya koyduktan sonra ortalama olarak 6 veya 7 dakika kavurun.

Eğer karideslerinizin suyunu bırakarak lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tuzu en son ilave edin. Pişmeye yakın tuzu ve karabiberi ilave ederseniz karidesleriniz sulu ve lezzetli olan yapısını muhafaza edecek, baharatlarla beraber güzel bir aromayı size sunacaktır.

Karides Güveci De Mutlaka Deneyin


Eğer karides tavadan hoşlanıyorsanız mutlaka karides güveç de denemenizi tavsiye ediyoruz. Özellikle Ankara balık restoranları menüsünde yer alan karides güveç enfes tadıyla ve sunumuyla güzel bir şekilde tüketilebilen bir deniz mahsulüdür.

Karides güveç genellikle toprak olan kaplarda pişirilmekte ve servisi de bu şekilde yapılmaktadır. Sosuyla, içerisindeki sulu olan yapısıyla harika bir lezzeti bünyesinde barındıran karides güvecin üstüne kaşar rendeleyip erittiğiniz zaman hem görünümüyle hem de tadıyla aklınızı başınızdan alabilir.

Bu sebeple eğer Ankara balık restoranları için rezervasyon yaptırmışsanız mutlaka karides güveci deneyin, emin olun pişman olmayacaksınız.