KASIM AYINDA HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

KASIM AYINDA HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Sonbaharın son demlerinin yaşandığı kasım ayında havalar artık iyice soğumaya başlamıştır. Havaların soğuması balıkların daha da lezzetleneceği anlamına geldiğinden dolayı kesinlikle Ankara balık restoranları için rezervasyon almak gerekmektedir. Birbirinden farklı balıkların çıkmakta olduğu kasım ayında sofranızda farklı alternatiflerine yer verebilirsiniz.

Havalar soğuduğunda balıklar yağlanmakta böylece lezzeti de artmaktadır. Ayrıca bazı balıkların kış sezonundan önce denizdeki akışı hızlanmaktadır. Bu sebeple Ankara balık restoranı tercihinde farklı alternatifler bulmak oldukça kolaylaşmaktadır. Peki, kasım ayında hangi balıklar yenir ve nasıl pişirilmesi gerekmektedir? Birlikte göz atalım.

Torik Akışı Kasımda Başlar


Son derece besleyici olan torik uskumrugiller familyasına ait olan son derece kaliteli bir balıktır. Daha çok Marmara ve Karadeniz'de tutulmakta olan torik, bembeyaz eti ile de dikkat çekmektedir. Kasım ayında bol miktarda tutulan torik, özellikle sebzeli bir şekilde pişirildiğinde lezzetine doyulmamaktadır. Ankara balık restoranları torik pişirme konusunda da ustalığını göstermektedir.

İyice marine edildikten sonra mevsim baharatları ve sebzeleri ile beraber fırında pişirilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca filetosu çıkarıldığında yanmaz kâğıdın içerisinde de son derece yumuşak bir şekilde pişirilebilmektedir. Bununla beraber daha çok domates ve limonla harmanlanıp sulu bir şekilde fırına atıldığında da tadına doyulmaz.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Lüferin En Lezzetli Olduğu Ay Kasım Ayıdır


Bizim balık sofraları için her zaman özel bir yerde bulunan lüfer kasım ayında en güzel haliyle yer almaktadır. Eylül gibi kendisini göstermeye başlayan lüfer kasım ayına gelindiğinde iyice yağlanarak muhteşem lezzet ile beraber sofraların başköşesinde bulunur. Ankara balık restoranları içerisinde lüferi yiyebileceğiniz gibi aynı zamanda kömür ızgarasında pişirildiğinde de tadına doyulmamaktadır.

Kasım ayında lezzetlenmekte olan balıklardan birisi de uskumrudur. Hem bollaşmakta hem de fiyat olarak ucuzlaşmakta olan uskumru tıpkı lüfer gibi iyice yağlandığından dolayı ızgara yapılacak kıvama gelmiştir. Uskumruyu çok fazla soslayıp bekletmeden genellikle karabiber ve pul biberle ve hafif tuzla beraber marine edip ızgaraya koyduğunuzda daha güzel bir aromaya sahip olmaktadır ve bu haliyle son derece lezzetlidir.

Pisi Balığı Buğulama İyi Bir Tercih Olacaktır


Son derece farklı bir görünüme sahip olan pisi balığı, kumlu deniz tabanında yaşamakta olan ancak lezzeti inanılmaz güzel olan bir balıktır. Pisi balığı kasım ayında bollaşmakla beraber Ankara balık restoranlarında çok farklı şekillerde pişirilebilmektedir. Özellikle buğulaması son derece güzel olan pisi balığının iyice terbiye edilmesi ve güzel bir şekilde soslanması gerekmektedir.

Beyaz ve canlı bir ete sahip olan pisi balığı tere yağ ve zeytinyağı ile beraber marine edilerek fırında pişirilebilmektedir ki bu haliyle çok lezzetlidir. Besleyicilik değeri yüksek olan pisi balığı her zaman bulunamayacağından dolayı kasım ayında Ankara balık restoranı için rezervasyon alarak mutlaka denemelisiniz.