OMEGA 3 AÇISINDAN ZENFGİN BALIKLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

OMEGA 3 AÇISINDAN ZENFGİN BALIKLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Balık denildiği zaman, taze balık menüsü ve herkese hitap eden tarifleri ile akla gelen ilk yer Ankara balık restoranlarıdır. Balık ile böylesine ün yapmış mekanların ülkemizde sayıları oldukça azdır. Çünkü balık sadece deniz kenarlarındaki şehirlere ait bir lezzet olarak kalmıştı. Ancak bu durum Ankara'daki mekanlar ile değişmiştir. Sağlığını korumak için ya da sağlığına kavuşmak için ilaç kullanmak yerine balık yemek daha etkili bir çözümdür. Omega 3 ile balığın yerini almaya çalışan balık yağı hapları sağlığa etkileri tartışılmaktadır. Ancak balık kadar çabuk etki etmemektedir.

Omega 3; balıkta bulunan yağ asididir. Dolayısı ile özellikle eti yağlı balıklarda bulunur. Ayrıca mevsiminde tüketilen balıklar da omega 3 açısından zenginleşir. Balıktan yüksek oranda verim elde edebilmek için bu bilgiler göz önünde bulundurulmalıdır.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Omega 3 yağ asitleri gözlerimizin sağlığı için önemlidir. Sarı nokta ve göz kuruluğu gibi Göz hastalıklarına karşı balık yemek gerekir.

Çuprada Omega 3 Var Mı?

Palamut Omega 3

Hamside Omega 3 Var Mı?

Levrek Omega 3

İstavrit Omega 3

Uskumru Omega 3

Yukarıdaki başlıkların ortak özelliği omega 3 yağ asidini içeren balık olmasıdır. Balık olurda omega 3 yağ asidi içermez mi? Ancak balıkların bulundurduğu omega 3 kiminde az kiminde fazladır. Düzenli ve bilinçli balık tüketen kişiler bu unsuru göz önünde bulundurmaktadır. Ayrıca bu yukarıda saydığımız balıklardan bazılarının tezgâhta ucuz olması nedeni ile göz ardı edilmektedir. Yani ucuz olan sağlıksızdır düşüncesi gibi. Ancak ülkemizin denizlerinde bol bulunması ve balıkçıların ağlarına sık takılması fiyatları da düşürmektedir. Ancak omega 3 içeriğinde yetersizlik söz konusu değildir. Omega 3 açısından zengin balıklar için uzmanlar tüketimde bilinç oluşturmak için şu balıkları tavsiye etmektedir: uskumru, ringa, ton balığı, somon, sardalya, sardunya, ringa gibi.

Ankara balık restoranları, enfes balık yemeklerinin lezzet sırrını şu şekilde açıkladı: omega 3 açısından zengin balıkları tercih etmesinden kaynaklanmaktadır. Yani omega 3 çok içeren balık eti diğer balıklara göre damaklarda unutulmaz tatlar bırakır.

Ankara balık restoranlarının menüsünde yer alan balıkların bazılarını ülkemizin denizlerine ait mahsullerdir bazıları da yurt dışından karşılanmaktadır. Özellikle ton balığı gibi büyük veya okyanus balıkları olanlar da söz konusudur.

Teknolojinin son yıllarda etkisinin gözle görülür derece de hayatımıza girmesi sağlığımızı da olumlu veya olumsuz sonuçları bulunmaktadır. Mesela bilgisayar, tablet ve cep telefonuna uzun süreli bakmak göz kırpmalarının sayısını azaltmaktadır. Bu da gözlerin çabuk bozulmasına, göz kuruluğu gibi olumsuz etkilere neden olmaktadır. Teknolojinin olumsuz etkileri için de balık tüketmek gerekir. Göz kuruluğu için bol yağlı balıkları tercih etmek gerekir. Yukarıda dediğimiz gibi gözleri korumak için omega 3 şarttır.