SOMON NASIL YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

SOMON NASIL YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Özellikle son 15 yıldır balık kültürümüzde yerini almış olan somon balığı muhteşem lezzeti ile kılçıksız yapısı ile beraber dikkat çekmektedir. Bu yönüyle birlikte çocuklar tarafından da oldukça beğenilmekte olan somon balığı aynı zamanda omega 3 yağları bakımından da son derece zengindir. Besleyiciliğiyle lezzetiyle çok sevilen somon balığı Ankara balık restoranları için de vazgeçilmezdir.

Klasik Karadeniz ve Ege balıklarının aksine somon balığı çok farklı şekillerde pişirilebilmektedir. Her haliyle oldukça lezzetli olan somon sık bir şekilde tüketilmesi gereken balıkların başında gelmektedir. Besleyiciliğiyle beraber vücuttaki toksinlerin atılması için de sağlıklı yağları bünyesinde barındırmaktadır. Peki, somon nasıl pişirilmelidir? Pişirirken nelere dikkat edilmelidir? En lezzetli somon nasıl yenir? Beraber göz atalım.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Tavada Pişirilecek Sen Az Yağ Kullanılmalı


Somon oldukça etli ve kalın bir balıktır. Bundan dolayı dayanıklı bir bünyeye sahiptir. Bu sebeple somon eğer tava olarak pişirilecekse mutlaka az yağda pişirilmeli. Mümkün olduğu kadar dokusunu da kokusunu da muhafaza edebilmelidir. Ankara balık restoranı menüsünde tava sipariş verdiğiniz somonlarda buna dikkat edilmektedir.

Ayrıca yağda pişirileceği zaman çıtır bir kıvama gelmesi isteniyorsa, mısır unu bolca kullanarak yine az yağ ile beraber yapışmaz bir tavada orta ateşte pişirilmelidir. Somon kalın bir balık olduğundan dolayı bütün yüzeylerinin rahat bir şekilde pişirilebilmesi için 2 santimetrelik genişlikte uzun dilimler halinde kesilip tavaya atılması çok daha doğru olacaktır çünkü kesinlikle kurutulmaması gereken bir balıktır.

Fırında Somon Muhteşem Olur


Her balık fırında pişirilebilir ancak somon fırında pişirildiğinde muhteşem bir lezzeti bünyesinde taşımaktadır. Kalın ve yağlı bir balık olduğundan dolayı sulu bir şekilde piştiği için lezzetinden de kokusundan da hiçbir şey kaybetmez. Eğer fırında somon pişirmek istiyorsanız somonun filetosunu çıkarttıktan sonra az zeytinyağı ile beraber marine etmelisiniz. Ayrıca yanmaz folyo kağıdın içerisine yerleştirecek olduğunuz somonun üstüne aroma vermesi için dereotu, karabiber ve pul biber atabilirsiniz. Ortalama olarak 15-20 dakika boyunca yanmaz kâğıdın içerisinde piştikten sonra servis ederken de limonla beraber getirildiğinde harika bir kokuyu da tadı da size sunacaktır.

Mangalda Somon Keyfi


Izgara denince akla gelen ilk balık çeşidi somon olmaktadır. Yağlı olduğundan dolayı ızgarada harika bir lezzeti size sunacaktır. Ancak çok fazla yağı içerisinde barındırdığından dolayı somon mangal kömüründe pişiriliyorsa dikkat etmek gerekmektedir. Zira akacak olan yağlar balığa kokusunu sindirebilir. Bu sebeple elektrikli ızgarada pişirildiğinde bile somonda aradığınız lezzeti yine bulabilirsiniz.

Ankara balık restoranı rezervasyonu yaptırdıktan sonra somon ızgara sipariş verdiğinizde, her iki tarafı da kıvamında pişmiş; sulu ve kokusunu muhafaza eden somon sofranıza servis edilir. Mevsim salatası ile birlikte servis edildiğinde inanılmaz bir sofra oluşur.