ŞUBAT AYINDA EN İYİ HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANI

blog yazısı ekle !

ŞUBAT AYINDA EN İYİ HANGİ BALIK YENİR? - ANKARA BALIK RESTORANI

Kışın en çetin olduğu dönemler ocak ve şubat aylarıdır. Ocak'ta kendisini iyice hissettirmekte olan kış mevsimi Şubat'ta artık zirveye varır ve buz gibi bir atmosfer bütün Ankara'yı kaplar. Bir taraftan da nostaljik bir ortamın oluştuğu Ankara'da şubat ayında mutlaka Ankara balık restoranları rezervasyonu yaptırarak ailenizle beraber güzel bir akşam geçirin.

Özellikle balık ve rakı ikilisinden hoşlanıyorsanız şubat ayı tam size göre demektir. Çünkü rakının yanına servis edilebilecek en güzel balıklardan olan kalkan şubat ayında kendisini göstermeye başlar. Görünümüyle, servisiyle ve tadıyla adından oldukça söz ettiren kalkan fileto olarak marine edildikten sonra muhteşem bir şekilde pişirilmektedir.

Hamsiye Veda Etmeye Hazırlanın


Aralık ayında kendisini göstermeye başlayan Karadeniz hamsisi artık yavaş yavaş elveda demeye hazırlanır. Şubat'ın sonlarına doğru tamamen ortadan kalkan hamsinin son demleridir diyebiliriz. Bu sebeple hamsi ızgarayı bir yıl daha tadamayacağınızı düşünerek Ankara balık restoranları rezervasyonlarınızda mutlaka sofranıza hamsi sipariş verin.

Havaların soğuduğu dönemde iyice yağlanmış olan tekir ve gümüş balığı da iyi bir alternatif olacaktır. Özel olarak tercih ettiğinizde şarapların yanında da muhteşem bir şekilde uyum sağlayan balıklar güzel bir şekilde marine edildiğinde oldukça bir yumuşak olarak damağınızı tatlandıracaktır.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Buz Gibi Havada İçinizi Isıtan Balık Sofraları


Dostlarla iş çıkışı yorgunluğunuzu gidermek için kendinizi bir balık restorana atmışsanız mutlaka yanında rakı söylemelisiniz. Rakı ile beraber özellikle şubat ayında giderek lezzetlenen kefal ve levreği tavsiye ediyoruz. Özellikle zeytinyağı baharatlar ve limonla terbiye edilmiş olan levrek fırında pişirildiğinde enfes bir tada kavuşuyor.

Eğer kefali hafif bir şekilde yemek istiyorsanız Ankara balık restoranları sığ pişirme dediğimiz yöntemi uygulayabiliyor. Böylece az bir miktar yağın içerisinde çıtır çıtır kefal ile beraber rakımızı yudumlama şansına erişiyorsunuz. Şubat ayında hala lezzetini korumakta olan uskumru bazı restoranlarda yanmaz kâğıdın içerisinde buğulama yöntemiyle pişiriliyor. Hem lezzetli hem de oldukça sağlıklı bir şekilde sofranıza getiriliyor.

Izgara Lüfer Karda Harika Gider


Özellikle karlı günlerde lüfer ızgarayı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Şubat ayında artık son demlerini yaşayan lüfer kömür ızgarasında pişirildiğinde hem kokusuyla hem de tadıyla sizi mest ediyor. Ankara balık restoranları folik asit yönünden son derece zengin olan lüferi sulu bir şekilde pişirerek servis ediyor. Bu da oldukça önemli çünkü lüfer çok fazla kurutulduğunda hem tadını hem de kokusunu kaybediyor.

Şubat ayında Ankara balık restoranı tercihinizde balıkların yanı sıra deniz mahsullerinden oluşan garnitürlere ve mezelere de yer vermelisiniz. Ahtapot salata, deniz mahsullerinden oluşan güveç ve daha pek çok meze türü mutlaka sofranıza getirilir. Artık balık mevsiminin son aylarının yaşandığı ve özellikle kışın lezzetlenen balıkların yavaş yavaş çekildiği bu dönemde haftanın en az birkaç gününü ailenizle ve dostlarınızla balık restoranlarda geçirmeye gayret edin. Bizden tavsiye, pişman olmazsınız.