TAVADA BALIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NELERDİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

TAVADA BALIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NELERDİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Son derece zengin bir balık kültürümüz vardır. Oldukça uzun zamandır farklı şekillerde pişirilmekte olan balıkların, en pratik olan pişirme yöntemi her zaman tava olmaktadır. Mangal derdi ile uğraşmak istemiyorsanız tavada birkaç dakika içerisinde pişirebilirsiniz ve balıkları lezzetli bir şekilde yiyebilirsiniz.

Gerçi Ankara'da yaşıyorsanız, Ankara balık restoranları tava, ızgara, buğulama ve daha pek çok alternatif pişirme yöntemi ile balıkları servis etmektedir. Ama siz yine de tavada balık pişirirken dikkat etmeniz gereken hususlara odaklanmalısınız. Çünkü tavada balık pişirmek maharet isteyen bir iştir. Kurutmadan, lezzetli bir şekilde yemek istiyorsanız aşağıdaki önerilerimize dikkat edin.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Tavada Balık İçin Mısır Unu Şart


Karadenizlilerin vazgeçilmezi olan mısır unu oralarda ekmek yapımında da kullanılmaktadır ama mısır ununun en güzel durduğu yer şüphesiz ki tavada kızartılan balıklardır. Tavada balık pişirmek istiyorsanız klasik un yerine mutlaka mısır unu kullanmalısınız.

Zaten Ankara balık restoranları balığı tava olarak pişirirken mısır unu kullanmaktadır. Mısır unu Omega 3 yağları bakımından da son derece zengin ve besleyici olan bir gıda türüdür. Balıkla bir araya geldiğinde de harika bir lezzet sunmaktadır, ancak balığı unlamadan önce dikkat edilmesi gereken nokta yıkanmış ve temizlenmiş olan balığın suyunun iyice süzülmesidir. Çünkü ıslak olarak unladığınızda un topaklanacağından dolayı pişirmede istediğiniz kaliteye ulaşamayabilirsiniz.

Büyük Balıklar Marina Edilmeli


Levrek, somon, çupra, lüfer gibi iri ve büyük olan balıklar tavada pişirilecekse mutlaka en az 1 saat öncesinden marina edilmelidir. Balıkların marina edilebilmesi için ise pek çok farklı yöntem bulunmaktadır ancak dikkat edildiği üzere Ankara balık restoranları balıkları marine ederken genellikle saf zeytinyağı kullanmaktadır.

Ayrıca balığı marine ederken zeytinyağına ek olarak bazı baharatları da atabilirsiniz. Ama balığının tadını perdelemeyecek kıvamda baharat kullanılmalıdır. Pul biber, karabiber, defneyaprağı gibi az miktarda kullanılacak olan baharat ve ot çeşitleri daha güzel bir tat verecektir.

Tavada Pişirirken Balığı Çok Fazla Çevirmeyin


Özellikle yumuşak etli olan balıklar tavada pişirilirken çok fazla çevrilmemelidir. Hele de maşa gibi çeşitli aparatlarla beraber balığı çevirirken balığın parçalanması söz konusu olmaktadır. Özellikle ilk 5-6 dakikada balık ateşi tam olarak hissetmeden çevrildiğinde balıklar parçalanabilmektedir.

Bundan dolayı balığın en güzel pişirme yöntemi çift taraflı olan tavaları kullanarak veya balığı dairesel olarak dizip kapakla beraber çevirmektir. Ankara balık restoranları aşçıları bu konuda oldukça maharetlidir. Balıklar tavada pişirilip sofranıza servis edildiğinde adeta bir tablo gibi durur.

Ayrıca balıklar tavada pişirilirken kesinlikle kurutulmamalıdır, gerek küçük balıklarda gerekse büyük olan balıklarda balık kurutulduğunda tadını da kokusunu da kaybetmektedir. Bazıları hamsi ve istavriti çıtır olarak sevmektedir, bu tamamen kişisel bir zevk meselesi olsa da hamsi de istavrit de kurutulmadan kılçığından ayrılacak kıvamda pişirildiğinde daha lezzetli olmaktadır.

Tüm bu önerilerden sonra evinizde muhteşem bir balık ziyafeti çekebilirsiniz ama zahmete katlanmak istemiyorsanız sayfalarımızdaki Ankara balık restoranı için rezervasyon alıp ailenizle beraber güzel bir akşam geçirebilirsiniz.