TUZDA BALIK TARİFİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

TUZDA BALIK TARİFİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Akdeniz, Ege, Marmara'da çok farklı balıklar yakalanmakta, her mevsim değişik sofralar kurulmaktadır. Denize uzak olsa da Ankara balık restoranları balık çeşitleriyle ve aşçılarının kalitesi ile oldukça meşhurdur. Eğer Ankara'da yaşıyorsanız ve balık yemek istiyorsanız tercihiniz mutlaka Ankara balık restoranları olmalıdır.

Bu noktada restoranların en dikkat çekici tarafı farklı sunumlara da imza atıyor olmasıdır. Son dönemde medyada oldukça geniş bir şekilde yer almakta olan tuzda balık hem sunumuyla hem de hazırlanmasıyla oldukça dikkat çekicidir. Balığın çok farklı bir şekilde ve doğal olarak pişirmesine imkân tanıyan tuzda balık tarifi istiyorsanız aşağıdaki anlatımımıza dikkat edin.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Tuzda Balık İçin Gerekli Malzemeler


Levrek

Yağlı kâğıt

1 kg deniz tuzu

1 kg sofralık tuz

5 adet yumurta akı

3 adet defneyaprağı

1 adet limon

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak

Kekik ve baharat

Tuzda Balık Nasıl Hazırlanır?


Yukarıdaki malzemeler içerisinde öncelik balığın fırın tepsisine yerleştirilecek olduğu zeminin hazırlanmalıdır. Bunun için sofralık tuzla beraber yumurta aklarını deniz tuzunu ve az miktardaki suyu bir kabın içerisinde harç kıvamına getirene kadar çırpmalısınız. Kıvamı yoğunlaştıktan sonra fırın tepsisine yerleştirecek olduğunuz yanmaz bir kâğıdın üstüne bu harcı sıvamalısınız ki tuzda balık için bu çok önemlidir.

Bu harcın üstüne levrekleri güzelce yerleştirin. Eğer levreğinizin çok daha yumuşak ve lezzetli olmasını istiyorsanız mutlaka levreğin içerisini mevsim sebzeleriyle doldurmaya çalışın. Özellikle Levreğin içerisine koyacak olduğunuz soğan ve limon dilimi ile birlikte sarımsak ve kekik güzel bir tat verecektir.

Balığın Tuzla Kaplanması Nasıl Yapılır?


Levreğin iç harcını hazırladıktan sonra balığın pişirilmesi için tamamen tuzla kaplanması gerekmektedir. Balığın açıkta kalan üst kısmı tamamen tuzla kaplanmalıdır.

Ancak bu aşamada en çok dikkat etmeniz gereken şey balığın içerisinde tuzun girmesine müsaade edilmemelidir. Çünkü balık tamamen tuzla kaplandığında balık hava almayacak şekilde tuzun içerisinde pişecektir. Eğer balığın içerisine tuz girerse balık sulanacağından dolayı istediğiniz lezzeti size vermeyecektir.

Daha sonra tamamen tuzla kaplamış olduğunuz balığı 180 derecelik ısıtılmış olan fırın tepsisine yerleştirmelisiniz. Ortalama olarak 45 dakika fırında pişmesi gereken levreğiniz piştikten sonra bir çekiç ve tornavida yardımıyla kılınmalıdır. Çünkü fırında tuz tamamen sertleşeceği için kaya gibi sert bir görünüme kavuşacaktır.

Eğer misafirlerinize harika bir balık sunumu yapmak istiyorsanız mümkünse tuzlu bir şekilde pişmiş olan levreği fırın tepsisiyle masaya getirin ve kırma işlemini orada yapın. Tuzda levrek herkesin ağzını açık bırakacaktır. Bundan emin olabilirsiniz. Daha sonra tuzun içerisinden çıkacak olan Levreğin muhteşem kıvamı, kokusu ve enfes tadı herkesi büyüleyecektir.

Eğer tuzda balık hazırlamak size zor geliyorsa Ankara balık restoranları içerisinde tuzda balık gibi farklı sunumlara imza atan kaliteli mekânlar bulunmaktadır.