USTASINDAN LEVREK TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

USTASINDAN LEVREK TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Bembeyaz eti ile lezzetiyle ve kolay pişmesi ile oldukça beğenilen levrek farklı şekillerde pişirilebilmektedir. Deniz levreğini her zaman bulamazsanız da kültür levreği yılın neredeyse 12 ayında sofralarımıza getirebilmektedir. Ankara balık restoranları da her daim levrek menülerini müşterilerine sunabilmektedir.

Ancak siz evde kendiniz levrek hazırlamak istiyorsanız aşağıdaki tariflerimize göz atabilir, muhteşem sofralar kurabilirsiniz. Levreğin en önemli avantajı lezzet olarak balıkların içerisinde hem hafif hem de en çok beğenilen türlerin başında gelmesidir. Böylece her yaş kategorisinde hitap eden farklı levrek tarifleri ile lezzetli dakikalar geçirebilirsiniz.

Fırında Levrek Tarifi


Fırında levrek pişirmek istiyorsanız öncelikli olarak levreğinizi fileto olarak hazırlamalısınız. Bütün olarak levrek pişirebileceğiniz gibi fileto olarak hazırladığınızda daha kısa süre içerisinde balığınız servise hazır hale gelecektir. Eğer balığı bütün pişirmeyi tercih ediyorsanız içini sebzeyle doldurabilir ve daha kolay pişmesi için üstüne iki çapraz kesik atabilirsiniz.

Fırında levrek fileto olarak hazırlanacaksa yanmaz kâğıt kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece levreğiniz tepsiye yapışmadan kolaylıkla pişebilecektir. Ayrıca fileto olarak hazırladığınızda yanmaz kâğıdın içerisine limon, maydanoz gibi tatlandırıcılar koyarsanız levreğin aromasını çok daha güzel bir şekilde elde edebilirsiniz. Levrek, deniz levreği olduğunda ekstra yağ koymanıza gerek yok. Ancak kültür levreği kullanıyorsanız çok az miktarda tereyağıyla tatlandırabilirsiniz.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Tavada Çıtır Levrek Tarifleri


Tercihinizi tava levrek olarak verdiyseniz fileto olarak hazırlamanızı tavsiye ediyoruz. Böyle daha kolay bir şekilde pişirebilirsiniz. Filetosu çıkarılmış olan levrek yıkandıktan sonra iyice suyunu süzmeli daha sonra bolca mısır ununa bulanmalıdır. Ancak daha lezzetli bir şekilde tavada pişirmek istiyorsanız pişirmeye bir saat kala sarımsak ve defneyaprağı ile marine edebilirsiniz.

Orta hararetteki tavaya levreğinizi dizdikten sonra ortalama olarak 15 dakika içerisinde pişecektir. Pişmeye yakın çok az miktarda karabiber ve pul biber atarsanız güzel bir tat elde edebilirsiniz. Ayrıca servis yaparken mutlaka yanında mevsim sebzelerinden oluşan güzel bir salata hazırlamayı ihmal etmeyin.

Levrek Buğulamaya Ne Dersiniz?


Omega yağları bakımından zengin olan levrek aynı zamanda çinko gibi vücut için oldukça önemli olan mineralleri de ihtiva etmektedir. Bundan dolayı levreği servis hazırlarken çok fazla pişirmeden beyaz olan dokusunu muhafaza ederek sunum yapmaya özen göstermelisiniz. Bu bakımdan buğulama levrek oldukça beğenilmekte kokusuyla ve görünümüyle de hoşa gitmektedir.

Buğulama levrek hazırlamak istediğinizde fileto sizin için daha uygun olacaktır. Filetonuzu sığ bir kabın içerisine yerleştirdikten sonra üstüne domates, havuç, kuru soğan, çok az miktarda tercihen sarımsak, maydanoz, defneyaprağı koyarak yarım çay bardağı da soğuk su ilave etmelisiniz. Ayrıca bir kaşık zeytinyağı veya tereyağı atarsanız daha yumuşak kıvamda buğulama levrek elde edebilirsiniz.

Neredeyse her mevsim yenebilen levrek Ankara balık restoranları menüsünde de sizleri beklemektedir. Oldukça uygun fiyatlarla sipariş verebilir, muhteşem bir sofra kurdurabilirsiniz.