YAŞLILARDA BALIK TÜKETİMİ NE SIKLIKTA OLMALIDIR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

YAŞLILARDA BALIK TÜKETİMİ NE SIKLIKTA OLMALIDIR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, yaşlılar ve ileri yaştaki müşterilerini de unutmamıştır. Besin değeri yüksek besinler ve doğal ürünlerin tüketilmesi yaşlılar için önemli beslenme alışkanlığını içermektedir. Çünkü yaşlılarda vitamin eksikliği, yeme alışkanlığının kısıtlanması gibi durumlar sonucunda hayat kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Yaşlılar, her şeyi yiyemese de kendilerince küçük önlemler alabilir. Mesela az yiyerek besin değeri yüksek gıdalara ağırlık vermek gibi.

Yaş ilerledikçe yüksek kolesterol, diyabet, kalp- damar gibi rahatsızlıklar da oluşmaktadır. Bu yüzden şeker, un, yağ, tuz gibi maddelerin az olduğu yemekleri sınırlandırıp sebzelerin tüketilmesine ağırlık verilmesi gerekir. Yine yaşlılar da sakatlanma, kemiklerin ve kasların güçsüzleşmesine bağlı olarak çatlama, kırık gibi sorunlarda daha sık görülmektedir.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Ülkemizde 64 yaş ve yukarısı yaşlı nüfusunu oluşturmaktadır. Yaşlıların artması, yaşlılık belirtileri ve yaşlılarda görülen hastalıkların yaygınlaştığı da görülmektedir. Ankara balık restoranları, yaşlıların hayat kalitesini yükseltmek amacı ile sağlığı korumak için besin değerince zengin, sindirimi kolay olan balık ve çeşitlerine geniş yer verilmektedir.

Kişinin yeme alışkanlığı yaşamsal faaliyetine, vücut ihtiyacına göre değişmektedir. Çok miktarda yemek yerine az miktarlar da tüketip öğünler artırılmalı ve yemekten sonra hareket ederek yemeğin sindirimine yardımcı olmak gerekir. Yaşlılarda balık tüketimi haftanın iki günü veya üç günü yeterli olmaktadır. Balığın içerisindeki yağ miktarı, etin dokusunun narinliği diğer et çeşitlerine göre hafiftir.

Balığın yanına yeşil sebzeler ile besin takviyesi hem lezzetin artırılması hem de besin değerinin artırılması için önemlidir. Yine meyve tüketimi bu yaş grubu için önemlidir. Ankara balık restoranları, yaşlılar için tatlı su balık çeşitleri, kabuklu, kabuksuz deniz mahsulleri ile hem damaklara hitap etmekte hem de doyurucu lezzetler sunmaktadır.

Yaşlılar, balık tercihi yaparken diplerde yaşayan balıklardan yana yapmamalıdır. Çünkü ağır maddeler hastalık tetikleyicisi olabilir. Balıkları pişirme şeklide önemlidir. Yani kızartma yöntemi seçilirse balığın bol miktarda yağ ile buluşmasına neden olacaktır. Bu durum kolesterolü tetikler. Bunun için haşlama, ızgara, fırında pişirme yöntemleri en sağlıklı olanlardır. Hem balığın ekstra yağ ihtiyacı olmaz, olsa bile zeytinyağı gibi en sağlıklı yağ kullanılır hem de balığın etinin suyu korunarak öylece pişmesi sağlanır.

Yaşlıların vücudunda proteinin azalmasından dolayı proteince zengin besinlere ihtiyaç duyar. Balık başta olmak üzere beyaz ete sahip besinler yemek gerekir. Balık ile tüketilecek ekmek de önemlidir. Tam buğday ekmeği gibi tahılların unu kullanılarak hazırlanan ekmekler tüketmek gerekir.

Ankara balık restoranlarının menüsünde yer alan balık ve çeşitleri yaşlılara büyük avantajlar sağlamaktadır. Mutfakta özenle hazırlanan porsiyonlar, büyük saygı ile sunulmaktadır. Bir sipariş ile hazır hale gelen balıklar kolayca tüketim kolaylığına sahiptir. Etin yumuşak pişirilmesi, kılçıklarından temizlenmesi çatal ile yemeği kolaylaştırır.