EN LEZZETLİ ÇİPURA TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

EN LEZZETLİ ÇİPURA TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz'de tutulmakta olan çipura oldukça lezzetli bir balıktır. 25-30 santimetre civarında olan boyuyla ve kalın eti ile beraber çiftlik balığı üretimi için de son derece idealdir. Bu sebeple son yıllarda büyük bir rağbet görmekte olan çipura Ankara balık restoranları için de vazgeçilmezdir.

İçerisindeki vitaminler, antioksidan seviyesi, Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri sebebiyle her yaş seviyesi için idealdir. Özellikle büyüme çağında olan çocuklar, yaşlılar, ağır işlerde çalışanlar için vücudu dinçleştiren yapısı bol miktardaki kalsiyum oranıyla öne çıkan bir balık türüdür. Güzel bir şekilde pişirildiğinde lezzetiyle ve kokusuyla da beğeninizi kazanacaktır.

Çipura Nasıl Pişirilmelidir?


Çipura büyük ve kalın etli olan balıklardan birisidir. Bembeyaz bir ete sahip olmasına rağmen kalın ve kılçıklı olduğundan dolayı temizlenmesi zordur. Mümkünse temizleterek almanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle filetosunu çıkardığınızda çok daha kolay pişirebilirsiniz.

Çipura kalın bir balık olduğundan dolayı tava olarak pişirmek yerine diğer yöntemleri tercih edebilirsiniz. Tavada kızartılabilir ancak kalın olduğu için çok kısık bir ateşte ve ağır bir şekilde pişirilmelidir. Bu şekilde hazırlandığında daha lezzetli olacaktır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Izgara Çipurayı Tercih Edin


Çipura kalın ve yağlı bir balık olduğundan dolayı özellikle ızgarada çok iyi durmaktadır. Bütün bir şekilde ızgara yapabileceğiniz gibi fileto halinde ızgaraya koyduğunuzda çok daha kolay pişirilmekte yapışmayan yapısı sebebiyle kolaylıkla çevrilmektedir. Ayrıca ızgara hazırlanmadan önce marine ettiğinizde kokusuyla ve aromasıyla da hoşunuza gidecektir.

Çipura kalın ve diri bir ete sahip olduğu için buğulama olarak hazırlandığında da oldukça lezzetli olmaktadır. Fakat buğulama yapmayı düşünüyorsanız ince dilimler halinde hazırlamanızı tavsiye ediyoruz. Böylece hem yağını ve kokusunu daha iyi hissedeceksiniz hem de daha kolay pişirebilirsiniz. Buğulama çipura için havuç, maydanoz, limon gibi tatlandırıcıları kullanıp çok az miktarda da baharat ekleyebilirsiniz. Eğer deniz çipurası değil kültür çipurası buğulamak istiyorsanız az miktarda tereyağı ve zeytinyağı da katmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece daha yumuşak bir kıvama gelecektir.

Kiremitte Çipura


Kiremitte pişirmek için en ideal balıkların başında çipura gelmektedir. Filetosu çıkarılmış olan çipura kiremide yatırılmalı çeşitli sebzelerle beraber çok az miktarda zeytinyağı ile soslandıktan sonra kapatılarak fırına verilmelidir. Ortalama yarım saat içinde kokusunu vermeye başlayınca üstünü açarak bir 10 dakika daha pişirilmelidir. Bu şekilde aromasıyla ve görünümüyle eşsiz bir sofra sizi bekliyor olacaktır.

Çipura yahni olarak hazırlamak için de son derece uygundur. Kalın ve yağlı bir eti olduğundan dolayı yahni formunda pişirilebilecek balıkların başında gelmektedir. Yahni olarak hazırladığınızda özellikle tereyağı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Levrek gibi çipura ve somon tereyağı ile pişirmek için en müsait olan balıklardandır. Ancak tereyağını pişmeye yakın atarsanız yağı yakmamış ve balığın kokusunu da muhafaza etmiş olursunuz.

Yılın her ayı bulabileceğiniz çipura alternatifleri Ankara balık restoranları menüsünde yer almaktadır. Son derece mahir olan aşçıların elinden çıkan çipuraları mutlaka tadın.