BALIĞIN YANINDA TÜKETİLECEK İÇECEKLER -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIĞIN YANINDA TÜKETİLECEK İÇECEKLER -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Balığın tazeliğine, balığın pişirilme tarzına, kişinin damak zevki ve tercihine göre balığın yanında tüketilecek içecekler Ankara balık restoranlarının içecek menüsünde genişçe yer verilmiştir. Balığın yanında tüketilecek içecekleri alkollü ve alkolsüz içecekler olarak ikiye ayırabiliriz. Alkollü içecekler içerisinde rakı, şarap çeşitleri, bira gibi. Alkolsüz içecekler arasında kola, şalgam, meşrubat, su, sade maden suyu gibi.

Avrupa ülkeleri balık yemeklerinin yanında tüketilebilecek en lezzetli ve en uyumlu alkollü içeceği seçmek için garson görevlendirmiştir. Bu garsonu somölye olarak adlandırmışlardır. Somölye, alkollü içecekler konusunda damağı hassas yani damak tadında profesyonelleşmiş kişiler olup balık ve deniz ürünleri ile şarap konusunda müşterilere tavsiyelerde bulunuyorlar. Mesela balık eti narin yapılı olduğundan tüketilecek alkollü içecek de hafif ve mideyi yormayan özellikte olması gerekir. Mesela beyaz şarap. Ya da somon balığı ile en uyumlu olan alkollü içecek kırmızı şaraptır.

Ülkemize dönecek olursak balığın yanında tüketilecek içecek genellikle kişinin tercihine göre yapılmaktadır. Ancak tercih edilecek içecek, balığın pişirilme tarzı ile uyumu düşünülerek hazırlanması Ankara balık restoranları gibi modern mekanlarda göz önünde bulundurulan küçük ama önemli detaylardandır. Izgara ve tava ile pişirilen balık ve çeşitleri için bira, rakı önerilirken, buğuluma yapmak için fırın yöntemi kullanılıp pişirilen balık için beyaz şarap önerilmektedir. Bu açıklamalar alkollü içecekten yana tercih yapacak kişileri için hazırlanmıştır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Alkollü içecek tercih etmeyenler için de balığın yanında tüketilecek alkolsüz içecekler arasında seçenekler geniştir. Izgara ve tava da pişmiş balık ve çeşitleri için kola, şalgam, maden suyu tercih edilebilir. Fırında balık için öneriler maden suyudur. Bu seçenekler lezzet avcılarının belirlemiş olduğu balık-içecek uyumudur. Bir de sağlık uzmanlarının balık ve içecek konusunda ne gibi önerileri var onlara da kulak verelim.

Uzmanlar balık ile şalgam suyunun beraber tüketilmesinden yanadır. Hem sağlıklı olması hem de balığı kolay sindirebilmek için oldukça hafif bir içecektir. Hangi balık olursa olsun, balığı pişirmek için hangi yöntem kullanılırsa kullansın şalgam balık tüketimi sonrasında midenin çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda içerisinde şeker kullanılmaması herkesin özellikle şeker hastaları içinde uygun bir içecek olmaktadır.

Yukarıda saydığımız balığın yanında tüketilecek içeceklerden en önemli olanlardır. Bir de balığın yanında tüketilmemesi gereken besin maddeleri vardır. Bunlar mideye veya vücuda yararından çok zararlı etkisi söz konusudur. Bunlar; yoğurt ve süttür. Balık ile yoğurt ve süt asla tüketilmemelidir. Balığın taze veya bayat olması önemli değildir. Her ikisinde de zararlı sonuç oluşturmaktadır.

Ankara balık restoranları; içecek konusunda da müşterileri için damak zevki ve sağlığı düşünülerek hazırlanmış menüye sahiptir. Balık yemek hiç bu kadar lezzetli ve eğlenceli olmamıştır. Aynı zamanda sağlığınız da önemsenmektedir.