BALIKLARIN MENÜDEKİ YERİ VE ÖNEMİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIKLARIN MENÜDEKİ YERİ VE ÖNEMİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranlarının zengin menüsü balık çeşitliliğinden kaynaklanmaktadır. Ülkemizdeki nüfus artışı insanların gıdalardaki proteine olan ihtiyaçları da artmaktadır. Vücudun ihtiyaç duyduğu proteini karşılamak ve devamlı tüketimi için balık çiftlikleri veya balık yetiştiriciliği ile su ürünleri sektörünü geliştirmeye başlayan önemli adımlardandır. İlk insanlardan günümüze kadar suların varlığı her zaman insanların beslenmesi için yeterli su ürünlerini sunmuştur. Hem tatlı su hem de tuzlu balıkları ile çeşitli balıklar insanların hayatlarını sürdürmesinde temel besin değerleri arasında yer almıştır. İçerdiği b, a, k vitaminleri, besin değerleri kırmızı et ve diğer hayvansal ürünlerin değerlerinden çok daha fazlasına sahiptir. Ülkemizin denizlerindeki balık türleri, deniz ürünlerinin çeşitliliği su ürünleri sektörünün her zaman cazibe merkezi halinde tutmayı başarmıştır.

Denize kıyısı olan şehirler balık ürünlerini daha ucuza ve yeterli miktarda yararlanmaktadır. Ancak teknolojinin gelişmesi ile su yetiştiriciliğinin gelişmesini sağlamıştır. Böylece Ankara balık restoranları başta olmak üzere menüdeki yeri ve önemi artmış ve vazgeçilmezler arasında yerini almıştır. Aynı zamanda balık fiyatları da ucuzlayarak herkesin kolayca ulaşması sağlanmıştır.

Balıkların menüdeki yeri ve önemi; toplumsal açıdan da rolü büyüktür. Çünkü insanların çok yönlü beslenmesini sağlamak, balığa olan talebi lezzetli bir şekilde sunmak, doğal beslenmeyi sağlamaktadır. Sadece ülkemizdeki veya Ankara balık restoranlarının menüsü ile sınırlı kalmayıp Avrupa'ya da ülkemizden gönderilen balıklar yabancı mekanlarında menüsünde yerini almaktadır. Ülkemizin sularında yetişen balıklar Avrupalıların da damak tadına hitap etmektedir. Böylece ülkemizden gönderilen balıklar ünlü şeflerin yetenekleri ile birleşerek restoranların menüsünde yerini almaktadır.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Ankara'da artan nüfus, apartman blokları, yollar, arabalar derken insanların doğa ile iç içe zaman geçireceği, dilediği gibi yemek yapıp yiyebileceği (ızgara vb.) alanlar da daralmıştır. İnsanların kafasını dinlemek, lezzetli yemekler yiyerek manzara ile keyif alacağı mekanlara ihtiyaç duymuştur. Ankara balık restoranları hem Ankara'nın manzarasına hem de lezzete sahiptir. Böylece sadece bölgenin değil Türkiye'nin de iddialı mekanları arasındadır. Hem ülke mutfağını hem de dünya mutfağındaki deniz ürünlerini, balık yemeklerini, soslarını öğrenen şefler, tatları birbiri ile uyumlu, birbirini tamamlayan lezzetleri konu olan menüler oluşturulmaktadır.

Ankara balık restoranlarının hijyenik ortamı, mutfak ortamı ile yemekleri gönül rahatlığı ile tüketmenizi sağlamaktadır. Ortamların geniş ve ferah yapısı ile yemek için en uygun ortama sahiptir. Farklı deniz kıyılarından getirilen balıklar veya su ürünleri yetiştiriciliği ile tatlı ve tuzlu su balıkların yetiştirilmesini sağlamaktadır.

Balıkların menüdeki yeri ve önemi, teknolojik açıdan, ekonomik açıdan besin değerinin zenginli açısından oldukça geniş alanları kapsamaktadır. Ankara balık restoranlarını sık tercih eden insanlar farklı gelir seviyelerine mensup kişilerdir. Yani sadece lüks, gelir seviyesi yüksek insanları değil işçilerin, öğrencilerin, ev hanımlarının da balık yemek için tercih ettiği mekanlardandır.