FIRINDA HANGİ BALIKLAR LEZZETLİDİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

FIRINDA HANGİ BALIKLAR LEZZETLİDİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Eğer evde balık pişirmek istiyorsanız ve kokusundan rahatsız oluyorsanız ya balkon veya teras gibi bir yerde ızgara yapacaksınız veya fırında balık pişirmeyi tercih edecekseniz. Çünkü fırında balık piştiğinde daha az koku vermekte özellikle turbo olan fırınlarda neredeyse hiç koku vermeden balık istenen lezzetle pişirilebilmektedir.

Ankara balık restoranları rezervasyonu yaptırdığınızda enfes fırında balıklar sofranıza gelmektedir. Eğer siz de buna özenip kendiniz fırında balık pişirmek istiyorsanız yapmanız gereken birkaç küçük uygulamaya dikkat etmelisiniz. Böylece istediğiniz sulu ve lezzetli olan balığa ulaşmanız kolay olacaktır. Ayrıca fırında balık pişirildiğinde tavaya nazaran çok daha sağlıklı olacağından dolayı besleyicilik özelliğini de koruyacaktır.

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Büyük Balıklar Fırın İçin Daha Uygundur


İstavrit, mezgit, sardalya gibi küçük balıklara nazaran büyük ve kalın olan balıklar fırın için daha uygundur. Çünkü fırında pişecek olan balık nispeten tavaya veya ızgaraya göre kuruyacağından dolayı balığın kalın ve büyük olması sulu kıvamını koruyabilmesi adına oldukça önemlidir.

Bilhassa mevsiminde tüketilen ve yağlanmış olan balıkların fırında pişirilmesi çok daha doğrudur. Bu sebeple levrek, lüfer, somon, kılıç balığı, mercan, orkinos, tirsi, tombik uskumru, çipura, dülger balığı fırında balık için daha uygundur.

Fırında Kurutmadan Balık Nasıl Pişirilir?


Eğer yukarıda saydığımız balıkları fırında kurutmadan pişirmek istiyorsanız birkaç önerimiz var. Bunlardan birincisi Borcam veya fırın tepsisine yerleştirmiş olduğunuz balığın üstünü yanmaz kâğıtla veya alüminyum folyo ile kapatmalısınız. Ayrıca levrek, çupra gibi balıkları direkt olarak sebzesi ile beraber yanmaz kâğıtların içerisine yerleştirdiğinizde hem daha sulu hem de daha lezzetli olmaktadır. Üstelik hiç yağ kullanmadan bile kağıtta balık pişirmeniz mümkün olmaktadır.

Eğer balığınızın kurumadan lezzetini koruyarak pişmesini istiyorsanız fırın derecesini de iyi ayarlamalısınız. Ortalama 180 veya 200 derecelik fırında yarım saat içerisinde istediğiniz lezzetli balıkları pişirebilirsiniz. Ayrıca balığın kurumaması için tepsiye dizdikten sonra üstüne fırça yardımıyla zeytinyağı sürebilir böylece yumuşak bir kıvamda pişmesini sağlayabilirsiniz.

Fırında Sebzeli Balık


Fırında balık pişirmek istediğinizde mutlaka mevsim sebzelerini kullanın. Özellikle soğan, sarımsak, havuç gibi garnitürleri büyük olan balıkların içine küçük olan balıkların da çevresine yerleştirmeyi ihmal etmeyin. Ancak patates kullanmayı düşünüyorsanız bu konuda ölçüyü kaçırmamaya çalışın. Çünkü patates genellikle piştiği kabın içerisinde ki kokuyu da tadı da bünyesine hapsedeceğinden dolayı çok fazla kullanıldığında balıkların lezzetini azaltabilir.

Ayrıca baharat konusunda da ölçülü davranmaya çalışın. Özellikle karabiber ve pul biber fırında pişirilen balıkların neredeyse tamamında tercih edilmelidir. Ayrıca kullanacak olduğunuz az miktarda maydanoz ve kabuğu ile dilimlenmiş olan limonlar balıkların üstüne veya içine yerleştirildiğinde güzel ve ekşi bir tat bırakırken kokusu ve aromasıyla da beğeninizi kazanacaktır.

Aradığınız fırında balık lezzetini Ankara balık restoranı çeşitlerinin tamamında bulabilirsiniz. Üstelik yanındaki enfes garnitürle ve salatalarla hazırlanan muhteşem bir sunum da göze hoş gelecektir.