LEVREK NASIL MARİNE EDİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

LEVREK NASIL MARİNE EDİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Özellikle kış aylarında yoğun bir şekilde tüketilmekte olan yazın da bilhassa tatil beldelerinin sofralarında vazgeçilmez olan balıklar için hazırlanacak olan soslarla lezzetli sofralar kurulabilir. Eğer bu zahmete katlanmak istemiyorsanız Ankara balık restoranları zaten marine edilmiş muhteşem lezzetli balıkları servis etmektedir.

Marinasyon işlemine en uygun balıkların başında levrek ve somon gelmektedir. Eğer evde levrek yapmayı düşünüyorsanız mutlaka marine etmelisiniz. Gerek tavada gerekse ızgarada pişirmek istediğinizde marine edilmiş olan levrek çok da lezzetli olmaktadır. Aşağıda birbirinden farklı marine tarifleri verilmekte böylece daha lezzetli sofralar kurmanıza katkı sunulmaktadır.

Sirke İle Levrek Marine


Levrek balığı orta sertlikte bir ete sahiptir. Bundan dolayı genellikle marinasyon işlemi için yarım saat yeterli olmaktadır. Levreği hoş bir kokuyla ve güzel bir görünümle yemek istiyorsanız sirke sosuyla marine edebilirsiniz. Bunun için filetosu çıkartılmış olan levrekler yarım çay bardağı elma sirkesinin içerisine yatırılmalıdır. Ayrıca mutlaka sirkenin yanına yumuşatıcı olarak soya sosu, 2 yemek kaşığı şeker ve bir tutam da zencefil ilave edilmelidir. Bu şekilde yarım saat bekletildiğinde levrek çok daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.

Portakal Suyuyla Levrek Marine


Levrek marine uygulamaları içerisindeki en doğal çözümlerden birisi de portakal suyudur. 3 iri portakalın suyunu sıktıktan sonra yarım limon suyu ilave edilmelidir. Ayrıca yumuşatması için 4 yemek kaşığı zeytinyağı suyun içerisine katılmalıdır. Tercihen dereotu eğer dereotunu sevmiyorsanız biberiye katarak filetosu çıkartılmış olan levrek yarım saat bekletilmelidir.

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Sütle Levrek Marine Yapılır?


Süt genellikle etlerin marinesinde devreye sokulmaktadır. Özellikle beyaz etli olan balıkların marinasyon işleminde de iyi sonuç vermektedir. Bu sebeple sütle levrek marine yapmak istediğinizde 1 kilogramlık levrek için bir çay bardağı süt yeterli olacaktır. Ayrıca yumuşak kıvamın sağlanabilmesi için 3 yemek kaşığı saf zeytinyağı, bir miktar kimyon ve 2 diş doğranmış sarımsak ilave edilmeli; yarım saat ile bir saat arasında buzdolabında bekletilmelidir. Özellikle tava olarak ve fırın olarak pişirdiğinizde sarımsaklı olan bu sos hem kokusuyla hem de lezzetiyle sizi büyüleyecektir.

Şarapla Levrek Marine


Eğer tava levrek yapmak istiyorsanız şarapla beraber güzel bir sos hazırlayabilirsiniz. Özellikle levreğin nar gibi kızarmasını istediğinizde 4 yemek kaşığı beyaz şarap terbiye için yeterli olacaktır. Ayrıca tercih ediyorsanız az miktarda kekik atmanız ve yumuşak bir kıvam için 2 yemek kaşığı zeytinyağı koymanızı da tavsiye ediyoruz. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz levreği kızartırken çok fazla yağ kullanmanıza gerek yok. Isıtılmış olan tavada kolaylıkla pişecektir.

Gördüğünüz gibi çok farklı şekillerde levrek balığı marine edilebilmektedir. Beyaz etiyle kılçıksız dokusu ile beraber oldukça lezzetli ve besleyici olan levrek marinasyon işlemine tabi tutulduğunda nasıl pişirirseniz pişirin mutlaka lokum kıvamında olacaktır. Eğer bu zahmete katlanmayı düşünmüyorsanız Ankara balık restoranları sizi bekliyor. Rezervasyon yaptırıp muhteşem lezzetli marine edilmiş olan levrekleri tadın.