TAVADA HANGİ BALIKLAR PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

TAVADA HANGİ BALIKLAR PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Balık pişirme yöntemleri içerisinde en pratik ve hızlı olanı her zaman tava olmuştur. Çok basit bir şekilde tavada balık pişirilip servis yapılabilmektedir. Bu sebeple Ankara balık restoranları tercihinde bulunduğunuzda sofranıza balık, ızgara veya fırında olduğu gibi tavada da servis edilebilmektedir.

Son derece deneyimli olan aşçıların elinden çıkan harika balıkları kendiniz evde tavada pişirmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç küçük nokta bulunmaktadır. Bunların en başında tavada pişirecek olduğunuz balığa karar vermek gelmektedir. Tavada balık pişirmek istediğinizde genellikle ince ve küçük olan balıkları tercih etmelisiniz.

Çipura gibi kalın olan balıklar tavada çok iyi pişmeyeceği için içi çiğ kalmaktadır. Ancak büyük olan balıkları da elma dilim yapabilir veya filetosunu çıkartarak yine tavada pişirebilirsiniz. Bununla beraber istavrit, hamsi gibi balıklar tava için çok daha uygundur. Özellikle izmarit, mezgit gibi yumuşak etli olan balıklar en lezzetli olarak tavada pişirilmektedir.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Tavada Balık Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Eğer balığı tavada pişirmek istiyorsanız öncelikli olarak tavayı iyice ısıtmalısınız. Eğer tava iyice ısınmadan veya içindeki yağ istenen ısı seviyesini getirilmeden balık tavaya konursa büyük bir ihtimal yapışacaktır. Bu sebeple ısıtılmış olan tavaya az miktarda ay çiçek yağı koymalısınız. Balığın pişirilmesi için ay çiçek yağı zeytinyağına göre daha uygundur.

Ayrıca kalın olan lüfer, levrek gibi balıkları tavada pişirmek istiyorsanız filetosunu çıkarttıktan sonra belli bir süre marine edebilirsiniz. Böylece yumuşamış olan balıklar çok fazla yağ gerektirmeden tavaya direkt olarak dizilebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken diğer önemli nokta ise mutlaka mısır unu kullanılmalıdır. Kesinlikle beyaz un veya diğer unları tercih etmeyin. Mısır unu balığın yapışmasını engellediği gibi harika bir lezzet ve güzel bir görünüm de kazandıracaktır.

Eğer baharat kullanmayı düşünüyorsanız pişmeye yakın balığın üstüne karabiber veya pul biber serpiştirebilirsiniz. Daha erken koyarsanız baharatlar yanacağından dolayı hoş bir koku oluşmayacaktır.

Tavada Çıtır Balık Nasıl Pişirilir


Balığın tercihen sulu olarak pişmesi çok daha lezzetlidir ancak tavada pişirildiğinde bazı balıklar çıtır olarak da servis yapılabilmektedir. Bunların başında hamsi gelirken kıraça boyutundaki istavrit de çok ince dilimlenmiş olan somon da adeta cips kıvamında servis yapılabilmektedir. Bu tamamen damak tadı ile ilgili bir durum olmakla beraber çıtır balık pişirmek istiyorsanız balığı yıkadıktan sonra suyunu çok iyi süzmelisiniz. Mümkünse yarım saat kadar bir elek içerisinde beklettikten sonra bolca mısır ununa bulamalısınız. Böylece balığımız istediğiniz çıtır kıvama gelecektir.

Bununla birlikte tavada pişirilmesi zor olan ve genellikle için çiğ kalan balıklarda bulunmaktadır. Özellikle ıskarmoz, iskorpit, kılıç balığı, Lagos, lipsos, mırmır, sarıkuyruk tava için çok da uygun değildir. Daha çok buğulama veya ızgara olarak tüketilebilir. Ayrıca tavada balık pişirirken eğer evinizin kokmasını istemiyorsanız bir çay kaşığı kadar sirke ilave edebilirsiniz. Özellikle hamsi pişirirken çok işinize yarayacaktır.

Eğer daha az koku istiyorsanız Ankara balık restoranları sizi bekliyor. Enfes balık çeşitleriyle hem midenizi hem gözünüzü doyuracaktır.