BALIK ÇORBASINI MUTLAKA DENEYİN -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK ÇORBASINI MUTLAKA DENEYİN -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları şefleri, Balığı ana yemek dışında da kullanarak yeni bir lezzet oluşturmayı başarmıştır. Balığı genellikle ızgara, fırında, mangal da pişirerek ana yemek olarak sunum yapılmaktadır. Ancak balığın kullanım alanı bu kadar ile sınırlı değildir. Balık severler için balığı çorba da kullanarak farklı bir lezzete davet etmektedir. Standart lezzetlerden sıkılanlar için balık çorbası hem yiyimi kolay hem de farklı tarzı ile yeni lezzet arayanlar için oldukça ilgi çekicidir.

Balık çorbası tarifi:

Balık, su, balık suyu, soğan, kereviz, sarımsak, havuç, patates, zeytinyağı, tuz, limon suyu malzemeler ile hazırlanır. Sebze açısından oldukça zengin bir çorbadır. Ayrıca terbiye yapılması gerekir. Çünkü kıvam için yapılması gerekir. Terbiye de gerekli olan malzemeler; krema, yumurta sarısı ve un. Balık haşlanmış bir şekilde çorba içine konulur. Önce sebzeler pişirilir. Ardından balık eklenip terbiyesi yapılır. Piştikten sonra çorbanın pürüzsüz dokusunu yakalamak için blender ile bir kere çekilmesi gerekir. Böylece çorba yemeğe hazırdır. Balık çorbası sıcak olarak yenilince daha lezzetli olur. İsteğe göre üzerine maydanoz yaprakları konulabilir.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Balık çorbası yer yaş grubuna hitap eden bir lezzettir. Mesela bebekler. Dişleri olmamasından dolayı kolayca yemelerini sağlar. Balık yemeyen çocuklar için de balık yedirme kolaylığı sağlar. İçindeki balık blender aracılığı ile tamamen kaybolmaktadır. Diyet yapanlar için oldukça besleyici ve diyet programını aşmayan içerikleri ile oldukça besleyicidir. Kısacası balık çorbasını herkese öneririz.

Balık Çorbası Hangi Balıktan Yapılır?

Balık çorbasında kullanılacak balık kişinin damak zevkine göre değişir. Ancak tarifin lezzetli olması için beyaz ete sahip balıkların kullanılması gerekir. Mesela kırlangıç, lagos, iskorpit, lipsoz gibi. Yine bu balıklardan mevsimine uygun olan tercih edilmesi gerekir. Mevsimi dışında bulmak oldukça zordur.

Somon Balık Çorbası Tarifi

Balık çeşitlendikçe balık çorba tarifleri de değişmektedir. Mesela bu tarifte balık çorbası için somonu kullanacağız. Havuç, soğan, pirinç, patates, kereviz yaprağı, defne yaprağı ve dere otu. Bu tarif biraz daha sadedir. Bu çorba için terbiyeye ihtiyaç yoktur. Kıvam pirinç ile sağlanacaktır. Bu tarif daha kolaydır.

Balık Kafası Çorbası Tarifi

Balık çorbası aslında iki şekilde yapılabilir. İlki yukarıda da bahsettiğim gibi sadece balık eti kullanılarak yapılırken ikincisi yani bu tarifte sadece balığın kafası ve küçük balık kılçıklarından yapılmaktadır. Eğer kullandığınız balık büyük ise kılçıklarını koymayınız. Somon balığı kafası, soğan, havuç, yumurta, un, su, zeytin yağı. İlk önce balık kafaları ayrı bir tencere de haşlanır. Sonra sebzeler pişirilir. Ardından balık kafası pişen sebzeler ile buluşturulur. Kısacası yukarıdaki tarifler ile aynı olup sadece ana malzeme olarak balık kafası kullanılmaktadır.

Görüldüğü gibi balığın hem etinden hem de kafa, kılçık gibi bölülerinden yararlanılabilmektedir.