ÇOCUKLARA BALIK YEDİRMEYİ SEVDİRMEK İÇİN 5 TAVSİYE -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLARA BALIK YEDİRMEYİ SEVDİRMEK İÇİN 5 TAVSİYE -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, menülerinin yanı sıra mekân tasarımları ile çocuklara yönelik eğlenceli tasarımlarını da görmek mümkündür. Mekân tasarımları çocukların ilgisini çekecek yönde dizayn edilmiştir. Çünkü mekanların tasarımı çocukların yemek yeme konusunda etkilemektedir. Son yıllarda çocukların yeme konusundaki seçiciliği, balık gibi sağlıklı gıdalardan uzaklaşmaları ailelerini çeşitli arayışlara yöneltmiştir. Çocuklara balık yedirmek, balığı sevdirmek zor olabilir ancak hiçbir zaman imkânsız olmamıştır. Uzmanlar tarafından vurgulanan besin değerlerinden biri olan balığı çocukların gelişim çağında vücuda faydalarını saymakla bitiremeyiz.

Çocuklara balık yedirmeyi sevdirmek için 5 tavsiye ile ailelere kolaylık sağlayacaktır:

1.Çocukların yaş grubuna göre yemesi gereken balık miktarı değişir. Bebeklik çağından itibaren doktorun önerisine göre balığa başlamak gerekir. Öyleyse kılçıksız, eti narin, kokusu hafif balıklar tercih edilmelidir. Mesela somon gibi. Az miktarda verilmesi yeterli olacaktır.

2.Sürekli kırmızı et yedirerek kırmızı ete olan ilgisini ve bağlılığını artırmak yerine haftanın belirli günlerini balığa da ayırmak gerekir. Köfte, makarna, pizza gibi çocukların asla hayır diyemeyeceği yemek çeşitlerini balık ile yapmayı deneyin.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


3.Balığı ilk defa yiyecek olan çocuklar için kokusu ve tadı hafif olan balıklardan yana tercih yapılması gerekir. Mesela mezgit, çipura gibi.

4.Çocukları ikna edici ve eğlenceli bir şekilde yedirmeyi sağlayın. Yani balık yedirirken baskıcı ve ısrarcı olmak ne çocuğa ne de ebeveynlere hiçbir şey kazandırmayacaktır.

5.Çocukların balığa ilgisini artırmak için başka çocukların yemeğe eşlik etmesini sağlayın. Mesela balık yemeğine arkadaşlarını davet edin. Böylece arkadaşları ile eğlenirken balığı fark etmeden yiyecektir. Çocuğun beslenme alışkanlıkları üzerinde yaşıtlarının da etkisi büyüktür.


Bebeklere Balık Tarifleri

Balık çorbası tarifi ile bebeklerin balık yemesini kolaylaştırmaktadır. Somon balığı, havuç, patates, pirinç, salça, tuz, su, zeytin yağı ile hazırlanan balık çorbası oldukça besleyici ve doyurucudur. Çorba piştikten sonra bir kere blenderdan geçirerek tanelerinin tamamen ezilmesinden emin olunuz. Böylece bebekler zorlanmadan kolayca içebilir.

Bebeklere Levrek Verilir Mi?

Levrek, sindirimi kolay, kılçıklarının olmaması ve bebeklerin göstereceği hassasiyetin minimum olması nedeni ile uzmanlar tarafından önerilen balıklar arasındadır. Levrekten başka mezgit, lüfer de bebeklere verilebilir. Balıkların iyi temizlenmiş olmasına dikkat etmek gerekir.

Bebeklere En Faydalı Balık Hangisidir?

Tek tek balıkları saymak yerine şöyle bir genelleme yapacak olursak deniz veya çiftlik balıklarından olabilir. Ayrıca yüzeylerde yaşayan balık bebeklere en faydalıdır. Dolayısı ile bu kriterlere uyan balık çeşitleri bebeklerin mutlaka tüketmesi gereken gıdalardandır.

Ankara balık restoranları, balığı yeniden sevmenizi sağlayan balık menüleri işle müşterilerini beklemektedir. Burada tadacağınız lezzetli balıklar sonucunda mekanların müptelası olacaksınız. Böylesine iddialı mekanları hala denemeyenler için en kısa süre de balıkları tatmanızı öneririz.