BALIK PİŞİRME TEKNİKLERİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK PİŞİRME TEKNİKLERİ -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları şefleri balığı pişirmek için her balık için ayrı pişirme yöntem ve tekniklerini uygulamaktadır. Böylece balığın hem eti hem de tadı korunarak harika bir balık yemeği oluşturulmaktadır. Balık pişirmek için gerek dünya da gerekse ülkemizde balık pişirme teknikleri mevcuttur. Balığı pişirirken en önemli nokta; pişirirken balığın ateşte kalma süresidir. Yani balığın et dokusu gevşek ve yumuşaktır. Bundan dolayı diğer besin dokularına göre daha hassas davranmak gerektiği gibi ateş üstünde de fazla bekletilmemesi gerekir. Yoksa balık etinin tadı kaçar ve eti kurur.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Dolayısı ile Balık pişirme teknikleri bilgi gerektiren bir konudur. Balığın lezzetini koruyarak pişirip sunan Ankara balık restoranları bu konuda da oldukça hassas davranmaktadır. Öyleyse balık pişirme tekniklerini inceleyelim:

  • Izgara yöntemi: odun veya kömür ateşinde pişirme işlemidir. Izgara yöntemi yiyeceklerin besin değerini koruduğu için özel ve pahalı yemekleri pişirmek için de tercih edilir. Izgaranın ateşi önemlidir. Ateşin kor halini almış olanı kullanılır. Balıkların ızgara yöntemi ile pişirilmesi tadının yanı sıra kokusunun da ızgara da tütsülenerek güzelleşir. Lüfer, çinekop, palamut gibi balıklar ızgara için ideal balık çeşitleridir. Ankara balık restoranları, bu balık çeşitlerini ızgara yöntemi ile pişirmektedir.
  • Tavada pişirme: tava ısıtılırken içerisine bir miktar yağ konulur. Izgara ile pişirme yöntemine alternatif olarak da kullanılabilir. Tavada pişirmek için balıkları önce hazırlamak gerekir. Yani un vb. malzemelere bulanarak dışının çıtır olması ve tavaya yapışmaması sağlanır.
  • Kızartma yöntemi: bu yöntem tavada pişirmeden farkı yağ miktarının bol kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Hatta günlük mutfak işlerinde hayatı kolaylaştıran özellikle patates kızartırken kullanılan fritöz balık pişirmede de kullanılmaktadır. Bu pişirme yöntemi bol yağ kullanılması balığın yağ miktarının az olması ile dengelenmektedir. Dolayısı ile yağ oranı düşük balıklar için kullanılır.
  • Haşlama yöntemi: suyun fokurdama aşamasına geçmeden önceki sıcaklığında balıkların pişirilmesidir. Balık etinin narin olduğunu söyledik. Ancak daha narin yapılı balık eti için bu yöntem tercih edilmelidir. Mesela kefal, levrek, kalkan, mezgit gibi.
Yukarıda saydığımız balık pişirme teknikleri Ankara balık restoranları için önemli yöntemlerdir. Mesela dünya da çok talep gören, fish florentine olarak adlandırılan balık yemek çeşidi tavada pişirme yöntemi kullanılarak pişirilip, sunum sırasında domates, ıspanak gibi sebzeler ile süslenerek sunulmaktadır. Ankara balık restoranları, dünya mutfağını ayağınıza kadar getirerek en lezzetlilerini müşterilerine sunmaktadır.

Ankara balık restoranları, sıradan mekanlara göre sıradanlıktan ve durağan yapıdan uzak yeniliklere ve farklı lezzet denemek isteyenleri de düşünerek menüsünü oluşturmaktadır. Lezzete önem verenlerin günler öncesinde rezervasyonlar ile mekanların dolup taşmasına neden olmaktadır. Ankara da balığın en lezzetlisini ve en farklı lezzetini arayanlar için Ankara balık restoranları tek adres olmuştur.