OCAK AYINDA EN İYİ HANGİ BALIK OLUR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

OCAK AYINDA EN İYİ HANGİ BALIK OLUR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara'nın ayazını, soğuk kışını bilmeyen yoktur. Hele ocak ayı geldiğinde Ankara'da buz gibi bir hava iliklerinize işlemeye başlar. İşte tam bu atmosferde yapılabilecek en güzel şey balık yemektir. "Ankara'da deniz yok, balığı nereden bulacağız?" diyorsanız Ankara balık restoranları bu konuda son derece iyi hizmet vermektedir. Muhteşem atmosferde harika balıklar pişirilmektedir.

Ankara'yı çok iyi bilmeyenler ilk başta Ankara balık restoranları ifadesini duyduğunda oldukça yadırgamaktadır. Ancak birbirinden farklı tarzlarda dizayn edilmiş son derece modern balık restoranları Ankara'nın pek çok semtinde bulunmaktadır. Alkollü ve alkolsüz olarak hizmet vermekte olan restoranlarda balığının en kallavisini yiyebilirsiniz. Özellikle ocak ayı geldiğinde balığın tadına doyulmaz. Peki, ocak ayında hangi balıklar yenir ve nasıl pişirilmelidir? Birlikte göz atalım.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Kar Suyu Değen Balık Lezzetli Olur


Hani bir ifade vardır ya hamsinin kulağına kar suyu kaçmak diye bu hakikaten balıkların birçoğu için doğrudur. Çünkü havalar soğuduğunda balıklar kendini muhafaza edebilmek için daha yağlı bir bünye ile sofralarımızda arzı endam ederler. Bundan dolayı balıkların en lezzetli olduğu ay ocak ayıdır.

Ankara balık restoranları içerisinde ocak ayında ilk tercihiniz hamsi olmalıdır. Hamsinin ve kefalin en çok yağlandığı bu dönemde fonda kar yağışı eşliğinde yenilebilecek olan hamsi ızgaranın tadına doyulmaz. Özellikle açık hava restoranlarını tercih etmişsiniz sofranızı karın üstüne de kurdurabilirsiniz. Eğer tercihiniz kefalden yanaysa kefal buğulamayı tavsiye ediyoruz. Özellikle bol baharatlı ve acı biberli olarak hafifçe sulu bir şekilde pişirilmiş olan kefal muhteşem bir lezzettir.

Uskumruya Sofranızda Yer Açın


Buz gibi bir ocak gününde Ankara balık restoranları içerisinde sıcacık atmosferde mutlaka uskumru tadın. Uskumrunun en lezzetli olduğu dönem havaların iyice soğuduğu ocak ayıdır. Aynı zamanda lüfer ve istavrit de bu dönemde yağlanarak daha lezzetli hale gelmektedir. Tercihiniz uskumru ve lüferden yanaysa kömür ateşinde ızgarayı tavsiye ediyoruz. Ancak lüferin marine edilip fırınlanmış hali de oldukça güzel durmaktadır.

Bununla birlikte istavrit tercihinde bulunacaksınız bol mısır unlu hafif yağda pişirilmiş tava istavriti tavsiye ediyoruz. Özellikle kıraça diye adlandırılan küçük boy istavrit kızgın yağda pişirildiğinde çıtır çıtır harika bir lezzete bürünüyor.

Çocuklarınız Mezgite Bayılacak


Balığın tadına doyulmaz. Hele balığın yanındaki muhabbete asla doyulmaz. Ancak çocuklarla beraber Ankara balık restoranları tercihinde bulunursanız biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Özellikle kılçıklı olan balıklar çocukları oldukça uğraştırmaktadır. Ocak ayında özellikle lezzetini artırmış olan mezgit çocukların mutlaka başköşesinde bulunmalıdır. Lokum gibi bir ete sahip olan mezgit hem tava hem de buğulama olarak sofranıza gelebilir.

Ayrıca bu dönemde çinakop buğulamayı da özellikle tavsiye ediyoruz. Çinakopun diri olan yapısı buğulama ile beraber muhteşem bir aromayla damağınızı tatlandıracaktır. Ocak ayında ne yapılır sorusuna pek çok alternatifi var. Ama Ankara'da yaşıyorsanız mutlaka Ankara balık restoranları için rezervasyon alın. Bu dönemdeki balığın tadına gerçekten doyum olmuyor.