BUĞULAMA HANGİ BALIKLAR DAHA LEZZETLİ OLUR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BUĞULAMA HANGİ BALIKLAR DAHA LEZZETLİ OLUR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Et türleri içerisinde balık haftada iki veya üç sefer tüketilse dahi vücuda zarar vermeyen en lezzetli ve sağlıklı olanıdır. Bundan dolayı balık tüketmeyi tercih ediyorsanız özellikle buğulamayı tavsiye ediyoruz, Zira buğulama, balığın hem lezzetini hem de besin değerini sonuna kadar alabileceğiniz pişirme yöntemi olarak ön plana çıkıyor.

Eğer Ankara balık restoranları rezervasyonu yaptırarak balık yemeyi tercih etmeyip kendiniz pişirmeyi düşünüyorsanız buğulama yapabilmeniz için bazı tüyolara ihtiyacınız var. Böylece hem balığınız daha lezzetli olacak hem de besin değerini koruyabilecektir. Bu noktada özellikle taze olan balıkların buğulama olarak pişirilmesi son derece önemli. Tava veya ızgarada da taze olması önemli ancak buğulama olarak pişirilecek ise taze olmayan balıklar satın alındığında parçalanacağından dolayı hoş bir görüntü ortaya çıkmayacaktır. Bu sebeple öncelikli olarak taze mevsim balıklarını tercih etmelisiniz.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Balık Buğulama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Buğulama yapmayı düşünüyorsanız mutlaka mevsim sebzeleri de kullanmalısınız. Buğulamanın biraz acı kıvamda olması daha lezzetli olacaktır. Acıyı sağlayabilmek için özellikle sivri yeşilbiberleri tercih edebilirsiniz. Hem görünüm hem de tat olarak buğulama balık ile güzel duracaktır. Ayrıca pul biber, karabiber kullanabilirsiniz. Ancak pişmeye yakın baharat eklerseniz hem balığın tadını bozmazsınız hem de baharatın tadını daha güzel bir şekilde alabilirsiniz.

Buğulama balık pişirirken suyu çok iyi ayarlamalısınız. Mümkün olduğu kadar az su kullanmanız balığın kendi suyunda daha lezzetli bir şekilde pişmesini sağlayacaktır. Ayrıca balık buğulama yapacağınız zaman balık suyu da hazırlayabilirsiniz. Balığın kılçığı ve kafasının sebzelerle beraber haşlanması ile birlikte oluşacak olan balık suyu kolaylıkla balık çorbasına da dönüştürülebilecektir.

Hangi Balıklar Buğulamada Daha Lezzetli Olur?


Mevsimine göre farklı balıklar buğulama şeklinde pişirilebilmektedir. Ankara balık restoranları her mevsim buğulamaya yer vermektedir. Özellikle hamsi buğulama kışın harika lezzetiyle ve acılı tadıyla pek çok kişinin beğenisini kazanmaktadır. Hamsinin buğulamasında da şu çok az kullanılmalı böylece hamsinin tadı ortaya çıkartılmalıdır.

Buğulama dendiğinde genellikle akla gelen ilk balıklardan birisi de iskorpittir. Zaten iskorpit ızgara veya tava yerine daha çok buğulama veya çorba olarak tüketilmektedir. Dışındaki derisi çok zor soyulduğundan dolayı iskorpit iyice temizlenip aldıktan sonra bol acılı şekilde buğulamaya hazırlayabilirsiniz.

Tavada pişirilen mezgit aynı zamanda buğulama olarak hazırlandığında da oldukça lezzetli olmaktadır. Eti son derece yumuşak ve kılçığı az olduğundan dolayı özellikle çocukların da mezgit buğulama tüketmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca mırlan balığı buğulaması oldukça lezzetlidir. Marmara mezgidi diye adlandırılan mırlanın buğulama olarak hazırlanmasında çok fazla su kullanılmamalıdır.

Buğulama yapmayı düşünüyorsanız en lezzetli balıklardan birisi de uskumrudur. Son derece diri bir eti olan uskumru buğulama olarak pişirildiğinde adeta lokum kıvamında ağızda eriyen bir tada ulaşılmaktadır. Aynı şekilde palamut özellikle çingene palamudu buğulama olarak hazırlandığında tadına doyulmamaktadır.

Hem sağlıklı hem de lezzetli olan buğulamalar Ankara balık restoranı alternatiflerinin tamamında dört mevsim sipariş verilebilmektedir.