HER GÜN BALIK YENİR Mİ? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

HER GÜN BALIK YENİR Mİ? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak balık ve çeşitleri ile kapılarını herkese açmıştır. Balığın faydalarını ve içerdiği yararlı maddelerinin detaylarını önceki yazılarımızda ayrıntıları ile paylaştık. Tüketen kişinin yaşı kaç olursa olsun mutlaka vücutta onarıcı etkiler oluşturur. Ancak uzmanlar yapılan araştırmada fazla balık tüketimi yani her gün balık tüketilir mi? Sorunun cevabında dikkat çekici sonuçları içermektedir.

Şöyle ki, balıkların içerisinde bulunan cıva miktarı her gün tüketilmesi halinde vücuda girer ve vücutta gereğinden fazla alımına sebep olur. Bu da vücudun günlük cıva üretimi durur ve zehirlenmelere ve hatta beyinde hasar oluşumuna kadar ciddi sorunların yaşanmasına kadar uzanır. Balık tüketimi için haftanın 2 ya da 3 günü yeterli olacaktır. Eğer sporcuların her gün yemesi gerekiyorsa ton balığı tercih edilmelidir. Çünkü cıva oranı düşüktür.

Balığın beyaz eti, kırmızı ete göre daha besleyici ve daha sağlıklıdır. Kırmızı et, ciddi sağlık sorunların oluşumuna neden olurken balık ve çeşitleri iyileştirici etkisi ile sağlığı korumaktadır. Ancak her şeyin azı karar çoğu zarar deyimi bu konuda içinde geçerlidir. Vücudun ihtiyacı kadar balık tüketerek zarara dönüştürülmemesi gerekir.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Hiç balık tüketmemek de çözüm değildir. Balık ile alınacak besin maddeleri ilaçlar ile besin takviyeleri ile kazanırız diye düşünenler için bu çözüm sadece geçicidir ve yetersizdir. Dolayısı ile balık tüketimini hiç bırakmamak gerekir. Ancak yeterli ve iki gün ile sınırlandırılmalıdır.

Ankara balık restoranları haftanın her günü müşterilerini kusursuz servis ile hizmet etmektedir. Dolayısı ile balık yemek için kendinize ayıracağınız iki gün Ankara balık restoranlarında güzel ve lezzetli balık deneyimini yaşayabilirsiniz. Yine haftada iki gün balık yemek bir buçuk veya iki porsiyon ile sınırlandırılması gerektiğini de unutmamak gerekir. Böylece balıktan en yüksek oranda verim elde etmiş olursunuz. Açık denizlerde ve yüzeyde yaşayan balıklar tüketilmesi halinde balık ile vücuda alınan cıva oranı daha az olacaktır.

Ankara balık restoranlarının mutfak bölümünde balıkların çeşitli yağ, baharat, sebze gibi malzemeler ile buluşturulması balıkların hem tadını hafifletmek hem de çeşitli besinler ile vitaminler ile zenginleştirilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda yıkama, temizleme işlemi ile balıkların derilerinde yaşayan yabancı organizmaların temizlenerek temiz ve saf bir besin maddesine dönüştürülmektedir. Mutfak bölümünde yoğun iş yapılmaktadır. Balığın temizlenmesinden tabakta görsel sunuma dönüştürülmesine kadar her aşama bir emek bir beceri gerektirir. Ankara balık restoranlarına geldiğiniz de her balık yemeğini gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Ankara balık restoranlarının mutfak bölümünün temizliği, hijyen olması, balıkların tazeliği gibi sağlığı tehdit eden hiçbir soruna fırsat verilmemektedir. Dolayısı ile size düşen sadece tükettiğiniz balık miktarına dikkat etmektir. Gerisi Ankara balık restoranlarının şeflerinin bilgi ve becerisine kalmıştır.