EN LEZZETLİ PALAMUT TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

EN LEZZETLİ PALAMUT TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ağustosun ikinci yarısından itibaren kendisini göstermeye başlayan palamut özellikle Eylül ayında bollaşmakta ve lezzetlenmektedir. Ekim ve kasım ayı boyunca da devam eden palamut akınından istifade etmek istiyorsanız aşağıdaki tariflerimize mutlaka göz atın. Gerçi Ankara'da yaşıyorsanız Ankara balık restoranları palamut yemek için de en ideal mekânlar olarak ön plana çıkmaktadır.

Ancak siz evde ailenizle veya dostlarınızla beraber palamut ziyafeti çekmek istiyorsanız özellikle eylül ekim ve kasım aylarını tercih etmeye çalışın. İyice yağlanmış olan palamut çok farklı şekillerde pişirilerek sofranızda bulunabilecektir.

Palamut Buğulama


Özellikle Eylül ve Ekim ayında bollaşmaya başlayan palamut yağlanıp irileşmektedir. Bu sebeple buğulama için de son derece idealdir. Palamut buğulama hazırlamak istiyorsanız palamudu elma dilimi olarak hazırlatmanızı tavsiye ediyoruz. Hem görünüm hem de yeme kolaylığı bakımından hoşunuza gidecektir. Pul biberli ve domatesli olarak hazırlanmış olan buğulamanın içerisine çok az miktarda su katarsanız palamudun kendi lezzeti ve yağı zaten muhteşem bir ziyafet için yeterli olacaktır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Palamut Tava


Özellikle güzel bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız palamut tava son derece idealdir. Filetosunu çıkartıp hazırlayabileceğiniz gibi görünüm açısından yukarıda da değinildiği gibi elma dilimi olarak hazırlanmış olan palamutlar kızgın yağda orta ateşte pişirilmelidir. Çok az karabiber ve pul biber pişmeye yakın üstüne serpilirse harika lezzetiyle ve kokusuyla iştahınızı açacaktır.

Fırında Palamut


Palamut çok farklı şekillerde pişirilirse de özellikle fırında palamut hem tadıyla hem de besin değerini koruması ile ön plana çıkmaktadır. Palamut iri ve kalın bir balık olduğundan dolayı fırında pişirilmesi lezzetini korunması ve sulu yapısını muhafaza edebilmesi için son derece önemlidir.

Palamudu iri bir şekilde dilimledikten sonra fırın tepsisine yerleştirip havuç, domates, soğan, sarımsak gibi mevsim sebzelerini yeter miktarda üstüne serpiştirmelisiniz. Çok az miktarda zeytinyağı kullanabilirsiniz. Ancak palamudunuz yağlıysa buna gerek yok. Güzel bir koku için defneyaprağı da ihmal etmeyin. Pişmeye 5 dakika kala üstünü açıp fırının aromasını almasını sağlarsanız kızarmış görünümüyle ve harika kokusuyla başınızı döndürecektir.

Kağıtta Palamut


Eğer palamudu az yağlı bir şekilde pişirmek istiyorsanız kağıtta palamut tam size göre. Yanmaz kâğıdın içerisine fileto olarak hazırlanmış palamutları yerleştirin; üstüne limon, maydanoz, soğan ve çok az miktarda sarımsak koyun. Yanmaz kâğıdınızı kapatıp orta hararetteki fırına yerleştirdikten sonra yarım saat içinde lokum kıvamında muhteşem bir palamut elde edebilirsiniz.

Güveçte Palamut


Palamudun diri ve sert eti özellikle güveçte pişirmek için idealdir. Güveç tepsisine veya tabağına yerleştirecek olduğunuz fileto şeklindeki palamudu maydanoz, domates, limon ve sarımsakla tatlandırıp çok az miktarda baharat eklediğinizde kokusuyla, görünümüyle ve sunumuyla harika bir yemeğe kavuşabilirsiniz.

Eylül, ekim ve kasım aylarında Ankara balık restoranı türlerinin tamamında palamudun bütün çeşitlerini ekonomik fiyatlarla bulmanız mümkündür.