AĞUSTOS AYINDA HANGİ BALIK LEZZETLİ OLUR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

AĞUSTOS AYINDA HANGİ BALIK LEZZETLİ OLUR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ağustos ayı geldiğinde artık yaz sıcağı iyiden iyiye hissedilir. Ağustos ayında sıcaktan dolayı adeta Ankara'da göz gözü görmez. Memurların birçoğu izne ayrılıp kent yavaş yavaş boşalmaya başlamıştır. İşte böyle bir atmosferde dostlarla ve aile ile beraber Ankara balık restoranları için rezervasyon alarak, özellikle bahçelerde ve açık hava restoranlarında serin bir atmosferde eğlenebilirsiniz.

Ağustos ayında çok fazla balık çeşidi olmamasına rağmen piyasada bulunup tutulabilen bütün balıklar lezzetlidir. Gerek tava gerekse ızgara olarak pişirildiğinde hepsi sofranızda en güzel haliyle bulunmaktadır. Bundan dolayı kalabalık restoran rezervasyonlarınızda farklı alternatiflere açık olmanız gerekmektedir.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


İstavritin En Lezzetli Olduğu Ay Ağustostur


Balık kültürümüzde neredeyse her tarafta ortak olarak tüketilebilen nadir balıklardan birisi istavrittir. Bütün damak tatlarına uyduğundan dolayı istavrit özellikle kıraça olduğunda son derece lezzetli olmaktadır. Ağustos ayı istavritin bol ve en lezzetli olduğu dönemdir.

Genellikle olta balıkçılığı ile tutulmakta olan istavrit kıraça dediğimiz daha küçük ebatlardadır. İstavrit bu dönemde az yağda pişirilerek tava olarak servis edilmelidir. Izgara ve tava son derece lezzetlidir. Ancak tava hem daha pratik hem de çok daha lezzetli olduğundan dolayı Ankara balık restoranları menüsünde ağustos ayında başköşede yer almaktadır.

Çingene Palamuduna Merhaba Deyin


Müdavimlerinin neredeyse bir sene beklediği çingene palamudu kendisini ağustos ayında yavaş yavaş göstermeye başlar. Özellikle ağustosun ikinci yarısında havalar biraz daha nispeten yağışlı olmaya döndüğünde Karadeniz Bölgesi'nde yoğun bir çingene palamut avı başlar.

Çingene palamudu hakikaten muhteşem bir lezzettir, her türlü pişirilebilmektedir. Ankara balık restoranları menülerinde de çingene palamudunun bütün türleri bulunmaktadır. Çingene palamudu özellikle sebzeli olarak pişirildiğinde kokusunu da tadını da tam olarak sunmaktadır. Patates, domates, biber ve mevsim otlarında harmanlanarak fırında sulu bir şekilde pişirilmelidir.

Ancak özellikle alkollü olan restoranlarda çingene palamudunun mangal kömüründe pişirilmesi de son derece yaygındır. Elma dilim dediğimiz ortalama bir buçuk iki santim kalınlığında enine doğranarak ızgara yapıldığında hem görünüm hem de tat olarak muhteşemdir. Ancak çingene palamudunun filetosu çıkarıldığında tava olarak pişirmeye de son derece uygundur. Yağlı bir balık olduğundan dolayı çok az yağda pişirdiğinizde bile kendi yağını bırakarak harika lezzetini sonuna kadar sunmaktadır.

Sardalyayı Deneyin


Görünüm olarak hamsiye son derece benzemekte olan sardalya av mevsimiyle birlikte ülkemizde en çok tüketilen balıklardan birisidir. Ekonomik olmasıyla beraber lezzeti de oldukça güzeldir. Ayrıca özellikle beyin sağlığını koruyan özek dokusu sebebiyle Sardalya tüketilmesi de tavsiye edilmektedir. Sardalyanın en çok yaygınlaştığı dönem ağustos ayıdır. Bu dönemde Sardalya buğulama veya tava olarak pişirilmektedir. Ankara balık restoranları sardalyadan istavrite çingene palamudundan Sarıkanata kadar geniş bir yelpaze ile ağustos ayında yine hizmete devam etmektedir.