BALIK PİŞİRİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK PİŞİRİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara'da yaşayanların sıkça uğradığı Ankara balık restoranları hakikaten harika şekilde balık servis ediyor. Tava, ızgara, buğulama farklı pişirme yöntemleri ile sofranıza gelen balıkların hem lezzeti hem de kokusu muhteşem. Ancak siz de evde bu muhteşem lezzetleri hazırlayabilir, güzel bir sofra kurabilirsiniz.

Balık pişirmenin püf noktası öncelikli olarak balığı mevsiminde tüketmektir. Her balık mevsiminde lezzetli olduğundan dolayı sayfalarımızdaki yazılara göz atabilir, balık tercihinde bulunabilirsiniz. Diğer önemli nokta ise balığın taze olarak satın alınmasıdır. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken balığa göre pişirme yöntemini belirlemektir. Çünkü bütün balıklar farklı yöntemle pişirildiğinden dolayı bu noktada hassasiyet gösterilmelidir.

Küçük Balıklar Nasıl Pişirilmelidir?


Hamsi, istavrit, mezgit gibi küçük olan balıklar pişirilirken kurtulmamasına dikkat edilmelidir. Ancak burada hamsi için ayrı bir istisna olabilir. Zira pek çok kişi hamsiyi özellikle tavada pişirildiğinde çıtır olarak sevmektedir. Ancak genel kaide olarak balığın çok fazla kurutulmaması ve mümkün olduğu kadar sulu tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca küçük olan balıklar pişirilirken bütün olarak pişirilmesine gayret gösterilmelidir. Diğer önemli bir husus ise küçük olan balıklar çok fazla yağlı olmadıklarından tava olarak pişirdiğinizde veya fırında pişirirken ilave yağ kullanabilirsiniz. Ancak ölçüye dikkat edilmeli yağ çok fazla kaçırılmamalıdır.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Büyük Balıkları Pişirirken Neye Dikkat Etmeliyiz?


Levrek, lüfer, çipura, palamut gibi kalın ve büyük olan balıklar küçük balıkların aksine dilimli veya fileto olarak pişirilmelidir. Ancak ızgara pişirmeyi düşünüyorsanız özellikle çinakop, lüfer, levrek gibi balıkları bütün olarak tercih edebilirsiniz. Ama palamut gibi kalın olan balıkları elma dilimi şeklinde ızgaraya yerleştirmeye dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde tamamı pişmeyerek içi çiğ kalacaktır.

Büyük olan balıklarda dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise özellikle fırında pişirmeyi düşünüyorsanız içini sebze ile doldurabilirsiniz. Havuç, limon, maydanoz gibi mevsim sebzeleri ve baharatları balığın aromasını artırırken daha yumuşak bir kıvamda pişmesini de sağlayacaktır. Genellikle büyük balıklar yağlı olduğundan dolayı tavada veya fırında pişirirken ya hiç yağ kullanmayın veya çok az miktarda saf zeytinyağı kullanmayı tercih edin.

Pişirmeden Önce Marine Edin


Özellikle fırında ve Izgarada balık pişirmeyi düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli nokta balığın pişirmeden önce marine edilmesidir. Marine ederken genellikle saf zeytinyağı tercih edilmeli ancak yağlı olan balıklarda çok az miktarda kullanmaya özen gösterilmelidir. Ayrıca marinasyon sırasında dikkat etmeniz gereken diğer bir husus baharatların kullanılmasında ölçülü davranmaktır.

Özellikle pul biber, karabiber, kekik, kimyon gibi baharatları kullanmayı düşünüyorsanız eser miktarda tercih etmeye çalışın. Böylece balığı ekşitmeden ve tadını acılaştırmadan güzel bir aroma katabilirsiniz. Ayrıca neredeyse bütün balık türleri ile rahatça kullanılabilecek olan defneyaprağını çok küçük parçalar halinde marinasyon sırasında tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Ben bu kadar ayrıntı ile uğraşamam diyorsanız Ankara balık restoranları ne güne duruyor? Hemen rezervasyon yaptırın, muhteşem marine edilmiş harika balıkları sofranızda doyasıya tadın.