BALIK İLE VERİLEN SOSLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK İLE VERİLEN SOSLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Balığın narin yapıdaki etinin lezzetini korumak için diğer tatlar (sos gibi) geri planda tutularak hazırlanan Ankara balık restoranları menüsünün ünü ülke sınırlarını aşmayı başarmıştır. Balık ile verilen soslardan bazıları ayrı olarak servis edilirken bazıları da balık ile pişirilmektedir. İçerisine ayrıca malzeme eklenerek sosun içeriği de zenginleştirilmektedir.

Yine balığın yanında sunulan soslar dünyaca ünlü şeflerin tarifleri olup, lezzetleri dünyaya yayılmış tarifleri içermektedir. Bunlar:

  • Sos bernez
  • Tereyağlı sos (İngiliz usulü erimiş)
  • Morney sos
  • Dil kolbert
  • Hardal sos
  • Pesto sos
  • Safranlı sos
Bu sosların içerisinde baharatlar, tereyağı, zeytinyağı, limon vb. malzemelerin belirli oranda kullanılarak hazırlanır. Balık ile verilen soslardan bazılarına şarapta eklenerek farklı tatlar yakalanmaya çalışılır. Ancak sosların orijinal lezzetlerini yansıtması için tariften ayrı olarak bir de ustalık ve el becerisi gerekmektedir. Ankara balık restoranlarında hizmet sunan personelden tutun da mutfakta personel de son derece usta ve deneyimlidir.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Balık yemekleri ve deniz mahsullerinin konu olduğu bir mutfakta mutlaka bulunması gereken sarımsak, zeytinyağı ve tereyağıdır. Hem balık ile verilen soslar da lezzeti oluşturan unsurlardır hem de balığa yardımcı malzeme olarak kullanılmaktadır. Hatta bazı yörelerimizde Akdeniz bölgesi ve ege bölgesinin soslarının vazgeçilmez üçlüsüdür. Bu yörelerin ardından Ankara için de aynı şeyleri söylemek mümkündür. Çünkü Ankara balık restoranları ile balık kültürü giderek gelişmekte ve insanların balığın oluşturduğu yemek sayısı da giderek artmaktadır.

Hardal sos; zeytinyağı başta olmak üzere hardal, mayonez, hardal tohumu ve küçük kıyılmış dere otu ile hazırlanarak ayrıca sunulan bir sostur.

Pesto sos; fesleğen ve sarımsağın tadına uyum sağlayan çamfıstığı bir güzel ezilir. İçerisine bir tutam tuz eklenir. Bu karışım kremsi hal alıncaya kadar devam eder. Ardından rende halindeki parmesan peyniri ve zeytinyağı ile harmanlanarak balık ile verilen soslar arasında yerini alır.

Safranlı sos; zencefilin acımsı lezzetine ilave olarak sarımsak ve safranda eklenerek beraber ezilir. Az miktarda tuz, şeker, sirke, limon suyu eklenerek krema haline getirilir. En son olarak defne yaprağı atılır. Ancak bu sosu hazırlarken şeker için esmer olanı tercih etmek gerekir. Bu sosun en önemli özelliği içerisinde bulunan malzemelerin tatlarının birbirine karışması için bir gece dinlendirilir. Ertesi günü tüketilmelidir.

Yukarıda bahsettiğimiz bazı soslar kolay gibi görünse de püf noktalarına sahiptir. Böylece balığın yanında sunmak için hazırlanan soslar da bu noktalara dikkat etmek gerekir. Ankara balık restoranları, balık ile verilen soslar da daha birçok gizli tutulan püf noktalar vardır. Bu durumda yediğiniz soslar damakta hoş tatlar bırakmaktadır. Püf noktalarının gizli tutulması lezzetleri eşsiz yapmaktadır. Ankara balık restoranları dışındaki herhangi balık restoranında bulamayacağınız lezzetleri mutlaka denemek gerekir.