BALIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NEDİR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI NEDİR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, balık sezonunun açılması ile menüsünü de yenilemeyi ihmal etmiyor. Aynı zamanda işin ustaları tarafından balık etine gereken değeri vererek pişirme yöntemleri ile adeta şölen sofraları hazırlamaktadır. Balık eti, kırmızı ete göre daha narin ve dağılmaya müsait yapısı ile uygun pişirme şeklini gerektirir.

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara


Balık pişirmenin püf noktaları nelerdir? Sorusunun cevabı Ankara balık restoranı ustaları tarafından açıklanmıştır. Böylece küçük tüyolar ile balıklar daha lezzetli, narin yapısını korumayı kapsayan bilgilerden oluşturmaktadır. Öyleyse bu püf noktalar nelermiş detayları ile yazalım:

  • Balıkların hangi ayda yenilmesi gerektiğini bilmek gerekir. Çünkü bu aylar da balıkların etleri yağ olarak daha doygundur.
  • Balık kokusundan rahatsız olan tüketiciler için defne yaprağı önerilmektedir. Yani pişirmeden önce balığın üzerine yerleştirilen defne yaprakları pişme esnasında balığın kokusunu bastırır.
  • Balığı ızgara yapılmasını istiyorsanız balık tercihiniz iri, etli ve yağ oranı yüksek olan balıklardan yana olmalıdır. Yani çinakop, lüfer, çupra, sarıkanat gibi.
  • Eğer balıkları kızartmak istiyorsanız tavanızın zemini düz olmalıdır. Böylece balıkların yüzeyleri eşit oranda ve aynı anda pişer. Kızartma için küçük, daha çabuk dağılan balıklar tercih edilmelidir.
  • Balığın etinin rengi açıksa o zaman buğulama için uygundur.
  • Balık çorbası düşünüyorsanız balığı kaynar sudan uzak tutmanız gerekir. Yani direkt kaynamış suyuna atmayın.
  • Haşlama ve ızgara yönteminden sıkılanlar için kızartma yöntemini de önerebiliriz. Ancak kızartma için uygun yağ fındık yağıdır. Çünkü kızartma esnasında yağ yanma tehlikesi oluşturmuyor. Böylece kızartmaya dayanıklı olan fındık yağıdır.
  • Doğal bir pişirme yöntemi istiyorsanız buğulama yöntemi en idealdir. Çünkü sadece balığın kendi yağı ile pişmesi sağlanır.
  • Balığın direkt ısıya maruz kalmaması için çoğu kez alüminyum folyo kapatılır. Ancak bu malzeme zararlı ve tehlikelidir. O zaman balığı aşırı sıcaktan korumak istiyorsanız fırın kâğıdı kullanmak doğru bir tercih olur.
  • Balık pişirmek için yağ takviyesi için tereyağı veya zeytinyağı en sağlıklı ve en lezzeti hafif ürünler olur. Bu ürünler hem parlak bir görüntü hem balığın daha iyi kızarmasını da sağlar.
Ankara balık restoranı şefleri balık pişirmenin püf noktalarını bu şekilde sıralamıştır. Ankara balık restoranı menülerini bu püf noktalarına hazırladıklarını belirtmişlerdir. Balık pişirmek deneyim, el becerisi ve bilgi gerektiren bir olaydır. Balığı daha lezzeti nasıl yapabilirim? Diye düşünürken tekniğine göre yapılmadığı takdirde başarılı sonuç alınamaz. Ankara balık restoranları şefleri, ustaları balık konusunda gerek ulusal gerekse uluslararası mutfaklarda deneyimler edinmiş personellerden oluşmaktadır. Böylece şöleni andıran masadaki lezzetlere rastlamak mümkündür.

Ankara balık restoranları, bu kadar başarılı menülere sahip, bu kadar lezzetli balık yapan yerler Ankara'da büyük ilgi görmektedir. Gerek sanatçılar gerek politikacılar gerek sporcular mekanların vazgeçilmez müşterileri arasındadır.