BUĞULAMA BALIK NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BUĞULAMA BALIK NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Balık pişirmek büyük bir maharet isterken buğulama balık pişirme daha büyük bir yetenek istemektedir. Eğer balığın suyunu çok fazla kaçırırsanız buğulamanız balık çorbasına dönüşecektir. Suyu az miktarda olursa bu sefer de çok fazla kuruyacağından dolayı buğulamadaki istediğiniz aromayı ve yumuşak tadı bulamayacaksınız. Bu noktada Ankara balık restoranları oldukça mahir olmakla beraber eğer siz de buğulama balık yapmak istiyorsanız önerilerimize mutlaka kulak vermelisiniz.

Buğulama balık pişirmeyi düşünüyorsanız öncelikli olarak balık tercihini doğru yapmalısınız. Özellikle beyaz etli olan balıkların buğulaması lezzetli olurken mevsimine göre de buğulama olarak pişirebileceğiniz balıklar değişiklik gösterecektir. Hamsi, İskorpit, Kalkan, Karagöz, lipsos, mezgit, pisi balığı, uskumru buğulama olarak çok lezzetli olmaktadır. Bu noktada mevsimine göre uygun olan balığı tercih ettikten sonra buğulama aşamasına geçilmelidir.

Buğulama Balık İçin Kullanılması Gereken Sebzeler


Balık tercihinizi belirledikten sonra buğulama yapmayı düşündüğünüz tencereye de dikkat etmelisiniz. Aslında bakır ve sığ olan tencerelerde çok da lezzetli buğulama yapılabilirken derin olan tencerelerden kaçınmalısınız. Balığı tencereye yerleştirmek ile beraber kullanacak olduğunuz sebzelere de oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Genellikle buğulama yapılırken havuç, kuru soğan ve sarımsak kullanılmaktadır.

Ayrıca buğulamanıza güzel bir aroma katmak istiyorsanız bir avuç maydanozu mümkünse bıçakla kesmeden elle ufalayarak tencerenin içerisine atmalısınız. Güzel bir koku verirken buğulamanızın lezzetini de artıracaktır.

Bununla birlikte büyük ve kalın balıkları buğulatırken özellikle defneyaprağı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Hem kokusuyla hem de aromasıyla hoşunuza gidecektir. Buğulama balığı hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta baharatların daha sonra atılmasıdır. Özellikle karabiber ve pul biber pişirme öncesinde atıldığında acımsı ve ekşimsi bir tat vereceğinden dolayı balığının tadını kaçırabilir.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Buğulama Yaparken Pişirme Suyuna Dikkat Edin


Lezzetli bir buğulama hazırlamanın püf noktalarından biri de pişirme suyunun kıvamıdır. Özel olarak balık suyu hazırlayabileceğiniz gibi buğulama yapacak olduğunuz tencerenin içerisine az miktarda su katabilirsiniz. Fakat suyu çok miktarda kattığınızda balıklar suyun içerisinde haşlanacağından dolayı istediğiniz buğulama kıvamını yakalamayabilirsiniz. Bu sebeple genellikle balıkların tencereye yerleştirilmesinden sonra üst seviyeye kadar su konulabilir.

Tencerenizi hazırladıktan sonra orta ateşte ortalama olarak 45 dakika ile 1 saat arasında pişirebilirsiniz. Ayrıca balığının daha yumuşak bir kıvama gelmesini istiyorsanız tencere kapağının altını alüminyum folyoyla kapatabilir, 20 dakikalık aralıklarla kontrol edebilirsiniz. Bu şekilde hazırlayacak olduğunuz balık buğulama tercihen sıcak olarak servis edilmelidir.

Ayrıca servis etmeden önce içerisinde kalan suyu süzebilirsiniz fakat oldukça lezzetli ve besleyici olduğundan dolayı bunu tavsiye etmiyoruz. Zaten Ankara balık restoranları hafif sulu bir şekilde buğulama balık servis etmekte yanına genellikle ekmek kızartması konulmaktadır.

Bu şekilde hazırlayacak olduğunuz balık buğulama hem balığın vitaminlerini muhafaza edecek hem de lezzet ve koku bakımından enfes bir şölen fırsatını size sunacaktır.