SPORCULAR HANGİ BALIKLARI TÜKETMELİDİR? ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

SPORCULAR HANGİ BALIKLARI TÜKETMELİDİR? ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, sporcuların uğramaktan asla vazgeçmediği mekanlara dönüşmüştür. Çünkü balığın faydaları ve vücuda kazandırdıkları ile sporcular hem formunu korumakta hem de balık yiyerek vücut gelişimine kalıcı, sağlıklı ve uzun vadeli yatırım yapmaktadır. Uzun saatler boyunca spor yapmak ve ağır egzersizler ile vücudu yorulan sporcuların kaybettiği enerjiyi geri kazanmak, aç kalmamak için dengeli beslenmesi gerekir. Kilonun kontrol altında tutulması ve kaslara sahip olmak için uzun süreli aç kalmaya gerek yok. Etinin doyurucu olması, kaybedilen enerjinin takviyesi için balık yemekle mümkündür.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Sporcular hangi balıkları tüketmelidir? Sorusunun cevabını netleştirelim:

  • Morina
  • Somon
  • Ton balığı
  • Uskumru
  • Sardalya gibi balık türlerinin yağları eritme konusunda en başarılı olan madde olan omega 3 bakımından zengin olması açısından kaliteli besin gıdalarıdır. Mesela somon. Somon diğer et türlerine göre daha az yağ içermesidir. Aynı zamanda amino asit, demir, potasyum, b12 vitaminlerini içermektedir.
Aşırı hareket sonucunda vücutta bulunan yağların enerjiye çevrilerek kaybolur. Ancak vücudun tamamen yağ kaybını önlemek için balık yemek gerekir. Sporcular, spor programlarına destek olarak kendileri için özel oluşturulmuş beslenme ve diyet programlarına da uymak zorundadır. Beslenme ve diyet programlarının en başında balığa geniş yer verilir. Özellikle morina ve somon balıklara yer verildiği gözlemlenmektedir. Ancak tek tip balık ile oluşturulan beslenme programı yeterli olmayacaktır. Bu iki tür balık başta olmak üzere diğer balık türlerine de listede yer vermek gerekir.

Sporcular için yedikleri besinler kadar ne zaman yedikleri de önemlidir. Çünkü hareketlerin rahat yapılabilmesi ve sindirim sisteminin düzgün çalışması için yemeğin yenildiği zamanda önemlidir. Sporun öncesinde veya sonrasında mutlaka araya biraz zaman koymak gerekir. 2 saat kadar. Uzmanların önerisi spordan önce daha çok karbonhidrata ağırlık verilmesi gerektiği yönündedir. Spor sonrasında balık tüketilebilir. Aynı zamanda kemiklerin ve kasların yoğun çalıştırılmasına bağlı olarak ortaya çıkacak hamlamalar veya kas yorgunluklarını önlemek için balık yemek gerekir.

Ton balığı gibi zor bulunan balık türleri için konserve halinde hazır olarak raflarda yer almaktadır. Hem sporcuların hem de body building yapanlar için konserve balıkları sık sık tükettikleri görülmektedir. Konserve olarak aldığınız balığın yanına yeşillik de hazırlamak gerekir. Ancak Ankara balık restoranlarını tercih etmeniz halinde ton balığı ve yeşillik, sos, meze gibi çeşitleri de beraberinde tatma imkanını sunumu ile karşılaşırsınız.

Ankara balık restoranları menüsünde yer alan uskumru, ton balığı, somon, marina sardalya gibi balıkların en lezzetli halini sunmaktadır. Sporunuzun ne zaman bittiği önemli değildir. Çünkü Ankara balık restoranları her saatte en taze balık yemeklerini bulma kolaylığı sağlayan mekanlara dönüşmüştür. Hatta paket servisi hizmeti ile şehrin bir ucundan ucuna siparişi teslim etmektedir.