EN LEZZETLİ İSTAVRİT NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

EN LEZZETLİ İSTAVRİT NASIL PİŞİRİLİR? - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Uskumrugiller familyasına ait olan istavrit, 15-20 santimetrelik boya ulaşabilen oldukça diri bir yapıya sahip hareketli bir balık türüdür. Olta balıkçılığı için de son derece ideal olan istavrit yazın en durgun olan mevsimlerde dahi avlanıp sofralara getirilebilmektedir.

Neredeyse yılın 12 ayı Ankara balık restoranları içerisinde istavrit yiyebilirsiniz. İstavrit sert bir dokuya sahip olduğundan dolayı kendisini muhafaza edebilen doğru pişirildiğinde son derece lezzetli olan bir balıktır. Eğer evde istavrit pişirmek istiyorsanız aşağıdaki tüyolarımıza kulak verin.

İstavrit Tava Nasıl Yapılır?


İstavrit çok yağlı bir balık türü değildir. Aynı zamanda kılçıklı bir balık olduğundan dolayı da tava için en ideal olan balık türlerinden birisidir. Eğer istavrit tava yapmak istiyorsanız istavriti yıkadıktan sonra suyunu iyice süzmeli ondan sonra mısır ununa bulamalısınız. Orta hararetteki kızmış olan tavaya istavritleri dizdikten sonra diğer balıklarda olduğu gibi çok fazla uğraşmanıza gerek yok.

İstavrit diri yapısı sebebiyle kolay kolay tavaya yapışmaz, kolaylıkla çevrilebilir. Bu şekilde ortalama olarak 15 dakika içerisinde pişecek olan istavrit sıcak olarak servis yapıldığında oldukça lezzetli olmaktadır.

İstavritin 10 santimetre civarında olan boyuna kıraça denmektedir. Özellikle olta balıkçılığı ile avlanmakta olan kıraça Karadeniz sahilinde yaz mevsiminde çok sık bir şekilde tutulmaktadır. Özellikle istavrit tava yapmak istiyorsanız kıraça boyunu tercih etmeye çalışın. Son derece lezzetli olan kıraça kolaylıkla pişmekte, yumuşak etiyle de damağınızda hoş bir tat bırakmaktadır.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


İstavrit Buğulama


İstavrit diri bir ete sahip olduğundan dolayı en yumuşak hali buğulama şeklinde pişirildiğinde ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple istavrit buğulama yapmak istiyorsanız sığ bir tencerenin veya kabın içerisine istavritleri yerleştirin. Üstüne domates, limon, maydanoz koyun. Yağsız bir balık olduğundan dolayı çok az miktarda zeytinyağı ve tereyağı ilave ederseniz çok daha lezzetli bir şekilde pişirebilirsiniz.

Eğer yumuşak kıvama gelmesini istiyorsanız yarım çay bardağı su katmayı unutmayın. Böylece ağır ateşte pişmiş olan istavrit buğulama harika lezzetiyle ve hafifliği ile günün her saatinde tüketilebilecek bir gıda olarak ön plana çıkmaktadır.

İstavrit Izgara Nasıl Olur?


Eğer balığı ızgara olarak yemek istiyorsanız istavrite ihtiyacınız olmayacaktır. Çünkü küçük boyuyla ve yağsız olan dokusu sebebiyle ızgara için çok da uygun değildir. Ancak taze olarak yakalanmış olan istavrit ızgarada her zaman lezzetli olmaktadır. Bununla beraber istavrit ızgara yerine buğulama veya yahni olarak tüketmeye çalışırsanız daha doğru bir tercihte bulunmuş olursunuz. Böylece sert bir balık olan istavrit yumuşak harika lezzetiyle ve oldukça besleyici olan dokusuyla sofranızda yer alacaktır.

Ülkemizde en çok tutulan balıklar arasında yer alan istavrit Ankara balık restoranları için de yılın 12 ayı karşınıza çıkabilecek olan muhteşem lezzetlerden birisidir.