BALIK YANINA EN İYİ TATLILAR NELERDİR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK YANINA EN İYİ TATLILAR NELERDİR? -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, balık seçimi konusunda zorlanan müşterilere şefin tavsiyeleri ile yardımcı olunmasının yanı sıra balık yanına en iyi tatlı seçiminde de tavsiyelerde bulunulmaktadır. Böylece balık seçiminde zorlananlar için kolaylık sağlanmaktadır. Ülkemizde balığın en bol olması ile birlikte balık tüketimi oldukça azdır. Çünkü günlük hayatta mutfakta hazırlanan yemekler arasında balık tarifleri çok çeşitli değildir. Çoğu kişi balığın yanında hangi çorba, hangi salata hangi tatlı iyi gider bilmeden pişirir. Balık ise aynı teknikler ile pişer ve yenir. Balığın yanına çorba da tatlı da olmasa da olur diye düşünenler aslında balığı bilinçli olarak tüketmemektedir. Çorbası, mezesi, salatası, balığı, tatlısı, içeceği ile sadece balığa özel menünün o gün için oluşturulması en ihtiyaç duyulan bir yemek alışkanlığıdır.

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Balık yanına en iyi tatlılar nelerdir? diye düşünenler karar vermede zorlanmaktadır. Ancak balık yemek alışkanlık haline gelmiş kişilerde, haftanın belirli günlerini balığa ayıranlar veya Ankara balık restoranlarına gelerek balığı yeniden tanımaya başlayanlar için balık yanına en iyi tatlılar nelerdir tercihlerini kolayca yapabilmektedir.

Ankara balık restoranları balığın üstüne şöyle ağızları tatlandıracak tatlı çeşitlerine de geniş yer vermiştir. Hatta birazdan listeleyeceğimiz tatlı tariflerin dahasını Ankara balık restoranlarında bulabilirsiniz.

  • Yer fıstıklı irmik helvası
  • Un helvası
  • Fındık ezmesi
  • Fırında sütlaç
  • Haşhaşlı şekerpare
  • Revani
  • Şambali
  • Kabak tatlısı
Yukarıda saydığımız tatlı çeşitleri en çok tercih edilenlerdir. Bu tatlı çeşitlerini balık menüsüne, damak zevkine, isteğinize göre farklılaştırabilirsiniz. Ama balık sonrasında tatlıya mutlaka yer vermelisiniz.

Balıktan Sonra Neden Tatlı Yenir?

Fosfor, balıkta bulunan önemli değerlerdendir. Balık yenildikten sonra bu değerler midede etkileşime girecektir ve kan şekerinin düşmesinde etkili olacaktır. Kısa sürede ve mideyi yormadan, balığa uygun tatlı tüketerek kan şekerini dengelemek amacı ile tatlı yenir.

Fırında Sıcak Helva

Balık sonrasında olmazsa olmaz tatlıdır fırında sıcak helva. Hazırlanışı kolay olduğu gibi lezzeti de zirvededir. Tahin helvası, tereyağı, süt, limon suyu ile hazırlanan karışım fırında on dakika kadar pişirilir. Tabi bu karışımı porsiyonluk güveçlerde pişirirseniz sunumu da şık olur.

Balıktan Sonra İrmik Helvası

Yine balık sonrasında lezzetli bir tatlı çeşidi; irmik helvası. Aslında genel itibari ile helvanın her çeşidi balık sonrasında oldukça hafif ve tüketimi lezzetlidir. İrmik, süt, şeker, su, yağ ile tatlı hazırlanır. Bu tatlılar hemen hemen her balık çeşidi ile uyum sağlamaktadır. Dolayısı ile balık sofralarında standartlaşmış lezzetlerdendir diyebiliriz. Bu tatlıların içerisine ekleyeceğiniz fındık, fıstık, ceviz gibi çerezler ile tarifler zenginleştirilebilir.

Bu tatlı çeşitlerinin içeriğinin sade olmasının yanı sıra balık ile etkileşime girecek malzemeler de bulunmamaktadır. Bu tatlı çeşitlerini korkarak değil de Gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.