BALIK YERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 6 ALTIN KURAL -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

BALIK YERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 6 ALTIN KURAL -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları şefleri işini severek yapan personellerdendir. Çünkü yemek yapmak emek istediği kadar sevgi ile yapılması ile değer kazanıyor. Ocağın üstüne koyup, suyu, tuzu, yağı, salçasını eklenerek yemek hazırlanmıyor. Bilgi, teknik, deneyimin yanı sıra yemeklere eklenen sevgi menünün püf noktasını oluşturur. Lezzetli bir şekilde sunulan balık servisi sadece şeflere sorumluluk yüklememektedir. Aynı zamanda kişiler balık yerken dikkat edilmesi gereken 6 altın kural ile balıktan daha çok lezzet alacaklarını iddia ediyoruz.

Balıkların büyük küçük tezgahlarda yerini almaya başlaması ile iştahları kabartıyor. Balıklardan yüksek oranda verim elde edilebilmesi için pişirme tarzı ile sınırlı değildir. Tüketicinin de dikkat etmesi gereken kurallar vardır.

Kural 1: masada görselliği artırmak ve balığın lezzetini ikiye katlamak için yeşil otlardan hazırlanmış karışık salata hazırlayın. Ayrıca limon dilimlerini de eklemeyi unutmayın. Balığı bu şekilde tüketirseniz daha doğru tüketim şekli sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda c vitamini takviyesi en kolay bu şekilde sağlanabilir. Çünkü balıkta c vitamini yok denecek kadar azdır.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Kural 2: balıkların kılçığının temizlenmesi yeme kolaylığı sağladığı gibi aslında bazen yararlı gibi görünse de zararlıdır. Şöyle ki küçük balıkların kılçığı yumuşak olduğu için yenilmesi gerekir. büyük balıkların kılçıkları elbette ayıklanmalıdır. Küçük balıkların sadece eti değil kılçıkları da vitamin açısından zengindir. Fosfor ve kalsiyum gibi.

Kural 3: balık ve limon ayrı düşünülemez. Çoğu insan balığa limon sıkmadan yiyememesi lezzet açısından eksikliğin tamamlanmasına yöneliktir. Tıbbi boyutu ise omega 3 değerleri vücutta kısa sürede etkileşime girmesi için c vitamin desteğine ihtiyaç duyar.

Kural 4: balıkları ek yağlardan uzak tutun. Çünkü balık eti yağı çokça çeker. Bu da vücuda ihtiyacından fazla yağ alınması demektir. Bu yüzden yağ da kızartma yöntemi tercih edilmemelidir.

Kural 5: balık yerken ağızda çıtır çıtır etmesini isteriz. Bu yüzden pişme süresini geçirerek biraz daha pişiririz. Böylece o istenilen çıtırlık elde edilir. Ancak ağızda çıtırdaması için uzun süreli pişirilen balık aslında yanlıştır. Çok fazla pişirilmemelidir.

Kural 6: kış aylarında balık yemeye daha çok önem verilmelidir. D, b ve a vitaminleri kış aylarında balık ile karşılanabilir.

Balık Buzdolabında Kaç Gün Saklanır?

Balık buzdolabında en fazla iki gün kadar saklanabilir. Balık eti hassas olduğu için çok fazla bekletilmeden, hemen tüketilmesi gereken besin maddelerindendir.

Artan Balık Nasıl Değerlendirilir?

Balıkları yedikten sonra bitirilemeyen balıklar yeni bir tarif ile değerlendirilebilir. En pratik yöntem balık köftesidir. Balıkları kolay bir şekilde köfte yaparak farklı sunum sağlanabilir.

Kızarmış Balık Isıtılır Mı?

Balıklar bir gün bekledikten sonra tazeliğini geri kazandırmak için beyaz şarap, sirke, sarımsak ve defne yağı ile sos hazırlanır.