ENFES MEZGİT TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

ENFES MEZGİT TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Karadeniz ve Marmara'nın en önemli balıklarından birisi olan mezgit yumuşak dokusuyla, bembeyaz etiyle pek çok kişinin hoşuna gitmektedir. Bazıları için tavuk balığı bazıları için de çocuk balığı diye nitelendirilen mezgit kılçıksız ve beyaz dokusuyla bebeklerin dahi rahatlıkla yiyebileceği bir balık türüdür.

Yumuşacık eti sebebiyle pişirilirken oldukça özen gösterilmesi gereken mezgit Ankara balık restoranları için de vazgeçilmezdir. Restorana gittiğinizde çok farklı tarzlarda mezgit siparişi verebilirsiniz. Evde pişirmeyi düşünüyorsanız da mezgidin farklı pişirme yöntemlerine aşağıda yer veriyoruz.

Mezgit Tava Nasıl Yapılır?


Mezgit çok yumuşak dokulu bir balık olduğundan dolayı genellikle tava olarak pişirilmektedir. Fakat mezgit tavanın hazırlanabilmesi için bazı püf noktalara mutlaka dikkat etmelisiniz. Pek çok balık çeşidini tavada hazırlarken çok fazla uğraşmazken mezgit tava yapmaya karar vermişseniz bu konuda hassasiyet göstermelisiniz.

Mezgidi temizlettikten sonra suyunu iyice süzmelisiniz. Oldukça yumuşak olan mezgit mısır ununa bulanırken de dikkat edilmelidir. Bolca mısır unu ile beraber hazırlamış olduğunuz mezgidi mutlaka iyice kızmış olan tavaya yerleştirmelisiniz. Tava iyice kızmamışsa içindeki yağ istenen ısı seviyesinde değilse mezgit tava yapışacağından dolayı çevirirken de pişirirken de dağılacak hem görürüm hem de tat olarak hoşunuza gitmeyecektir.

Eğer mezgidin tavaya yapışmasını istemiyorsanız buradaki en dikkat çekici nokta öncelikli olarak tavayı ısıtmalısınız. Tava ısındıktan sonra içerisine yağı koyup yağ da ısınınca unlamış olduğunuz mezgitleri dizmelisiniz. Ayrıca mezgidi maşa ile çevirmek yerine tava kapağı ile çevirmeyi tercih etmelisiniz. Böyle çok daha az deforme olacak olan mezgit görünüm açısından da formunu koruyacaktır.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Buğulama Mezgit Lezzetli Midir?


En sağlıklı balık pişirme yöntemlerinin başında buğulama gelmektedir. Buğulama için en uygun olan balıklardan birisi de mezgittir. Yumuşacık dokusu sebebiyle çok kısa bir süre içerisinde pişen mezgit buğulama olarak servis yapıldığında hem kokusuyla hem de tadıyla aklınızı başınızdan almaya yetecektir.

Mezgit buğulama hazırlamak istiyorsanız çok az miktarda da su katmalısınız. Çünkü mezgit yağlı bir balık olmadığı için buğulatılırken az miktarda zeytinyağına da ihtiyaç duyacaktır. Özellikle acı biber, kırmızı pul biber ve karabiberle baharatlandığında çok az miktarda tereyağı ilave edildiğinde muhteşem bir buğulama ortaya çıkartabilirsiniz.

Mezgit Izgara Yapılır Mı?


Balıkların neredeyse tamamı ızgara için müsaittir ancak mezgit gibi yumuşak etli ve derili olan balıklar ızgarada oldukça güç anlar yaşatabilmektir. Bu sebeple mezgit ızgara yapmak yerine tava veya buğulama olarak servis etmeyi düşünebilirsiniz. Ancak illaki ızgara mezgit yemek istiyorsanız iri mezgitleri tercih etmelisiniz. Ancak yine de büyük bir ihtimalle ızgaraya yapışacak olan mezgitler biraz tadınızı kaçırabilir.

Antioksidan seviyesi son derece yüksek olan mezgit folik asit bakımından da oldukça besleyicidir. Bu sebeple mezgit özellikle çocuklar tarafından da yoğun miktarda tüketilmelidir. Ankara balık restoranları mezgit menüleri ile de sizlere hitap ediyor.