İZMARİT TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

İZMARİT TARİFLERİ - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir balık olan izmarit bilhassa ilkbahar ve sonbahar aylarında yakalanmaktadır. Son derece atik ve çevik bir balık olan izmarit çok fazla yakalanamadığından dolayı her zaman sofralara gelmemektedir. Ancak görünümüyle ve harika lezzetiyle balık severler için vazgeçilmezdir.

Özellikle Eylül ve Ekim ayından sonra Ankara balık restoranları menüsünde yer alan izmarit farklı şekillerde pişirilip servis yapılabilmektedir. Yağlı bir balık olduğundan dolayı vücut için son derece sağlıklı olan izmarit lezzet bakımından da oldukça beğenilmektedir. Eğer daha önce izmarit pişirmemişseniz aşağıdaki tüyolarımıza göz atarak son derece lezzetli bir sofra hazırlayabilirsiniz.

Izgara İzmarit ve Harika Lezzet


İzmarit çok büyük bir balık olmamasına rağmen oldukça yağlı olduğundan dolayı ızgara için son derece idealdir. Bembeyaz bir et ve yağlı bir dokuya sahip olan izmarit ızgara olarak pişirilebilen en lezzetli balıklardan birisidir. eti son derece lezzetli olan izmarit çinko ve kalsiyum bakımından da oldukça zengin olduğundan dolayı kemiği güçlendiren bir özelliği bulunmaktadır.

Eğer izmarit ızgara yapmak istiyorsanız çok fazla marine etmenize gerek yok. Zaten doğal haliyle oldukça güzel bir kokuya ve tada sahip olan izmarit yağlı dokusu sebebiyle de ızgarada sizi uğraştırmayacaktır. Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta izmaritin sert olan derisidir. Üst kısmı dikenli olduğundan dolayı elinize diken batabilir. Bu sebeple balıkçıda temizleterek ve üstündeki pulları sert bir bıçak yardımıyla ayıklayarak ızgara yaparsanız hem daha kolay pişirebilirsiniz hem de lezzetini daha güzel bir şekilde alabilirsiniz.

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


İzmarit Tava Nasıl Yapılır?


Yukarıda bahsettiğimiz gibi izmarit tulum olarak çıkarılıp hazırlandığında ortaya bembeyaz ve muhteşem bir et çıkmaktadır. Bu sebeple tavada pişirmek için de son derece idealdir. Ancak izmarit tava yapmayı düşünüyorsanız tavaya çok fazla yağ koymayın. Hatta mümkünse sığ pişirme dediğimiz yöntemi uygulamaya çalışın.

İzmariti yıkadıktan sonra bol mısır ununa bulayıp çok az kırmızı pul biber ve karabiber serpiştirebilirsiniz. Böylece nar gibi kızaracak olan izmarit bembeyaz eti ile sofranızı şenlendirebilecektir.

Buğulama ve Yahni İzmarit


Bütün balıklar buğulama ve yahni için uygun değildir. Balığın kalın bir et ve yağlı bir dokuya sahip olması gerekmektedir. Bu noktada izmarit buğulama için en ideal balıklardan birisidir. Üstelik buğulama olarak servis yapıldığında çok daha yumuşak olacağından dolayı tercih edilmektedir.

Aynı şekilde yahni olarak pişirmek için de izmarit son derece ideal bir balıktır. Yahni olarak izmarit hazırlamayı düşünüyorsanız çok derin olmayan bir kabın içerisine yerleştirebilirsiniz. Özellikle mevsim sebzesi, sarımsak, soğan ve mümkünse domates koyduğunuzda tadıyla da kendi suyunu bıraktığındaki rengiyle de hoşunuza gidecektir.

Görünümüyle, rengiyle, beyaz etiyle ve oldukça besleyici olan yapısıyla izmarit Ankara balık restoranları için de vazgeçilmezdir. Eğer pişirmeye üşeniyorsanız hemen bir rezervasyon yaptırarak muhteşem lezzetiyle izmariti tadabilirsiniz.