MUTLAKA TÜKETİLMESİ GEREKEN FAYDALI 4 BALIK - ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

MUTLAKA TÜKETİLMESİ GEREKEN FAYDALI 4 BALIK - ANKARA BALIK RESTORANLARI

Ankara balık restoranları, sağlıklı toplum için hizmet sürelerini artırmaktadır. Mesela haftanın bütün günü müşterilerini ağırlamaktadır. Balık beyine, göze, kalbe, cilde, saçlara kısacası bütün vücuda faydası söz konusudur ve bu etkileri saymak ile bitiremeyiz. Bu mekanlar da balık yemekleri sadece göze hitap etmiyor aynı zamanda damaklara da hitap etmektedir.

Beslenme ve diyet uzmanları insanları bilgilendirmek için şu tavsiyelerde bulunmaktadır. Kıştan yaza, yazdan kışa geçerken havaların değişimi vücuttaki direncin azalmasına neden olmaktadır. Dolayısı ile enfeksiyonlara karşı korunmak için haftanın iki gününü balığa ayrılması gerektiğini vurgulamaktalar. Bütün balıklar faydalıdır. Ancak mutlaka tüketilmesi gereken faydalı 4 balık ile hayat kaliteniz artmaktadır. Bunlar: uskumru, palamut, lüfer, hamsi.

Uskumruyu böylesine özel kılan vitamince zengin olmasından kaynaklanmaktadır. Mesela b12 ve d vitaminleri. Palamutta ise özel yağ asitleri bulunmaktadır. Özel yağ asitleri diyorum çünkü diğer besinler de karşılaşılması çok nadir içeriklerdir. Mesela EPA ve dha yağ asitleri. Lüfer de çok fazla vitamin olması ile listemize girmiştir. Hamsi küçük bir balık çeşididir ancak içerdiği a ve d vitaminleri ile etkisini artırmaktadır.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Bu tür balıkları büyük küçük herkesin tüketmesi gerekir. Ancak bu balıkları nereden buluruz veya nasıl pişiririz? Diye soranlar için Ankara balık restoranları en doğru seçimdir. Çünkü bu mekanlarda en faydalı balık türleri en sağlıklı yöntemler ile pişirilmektedir.

En Faydalı Balık Somon

Somon balığı sağlıklı olduğu kadar lezzetlidir. Ancak tüketicilerin çoğu tadına göre tercih etmektedir. Somonu da mutlaka tüketilmesi gereken balıklar arasına dahil etmek gerekir. Çünkü kanser çeşitlerine karşı büyük direnç sağlar.

Çocuğa Hangi Balık Yedirilmelidir?

Çocukların bünyeleri daha hassas olduğu için balık tercihlerini de hassas olanlardan yapmak gerekir. Bunun için yüzey balıkları en doğru olanlardır. Hem etinin narin olması hem de yüzeyde zararlı maddeler ile teması daha az olduğundan sağlıklıdır.

Beyne En Faydalı Balık

Tüketilen gıda çeşitleri arasında balığın olması beynin ihtiyaç duyduğu proteinleri karşılaması için yeterlidir. Her balıktan mutlaka tüketmek gerekir. Böylece farklı mineraller, vitaminleri vücut kazanmış olur. Sadece şu balığı tüket demek seçenekleri kısıtlayacağı gibi faydasını da sınırlandıracaktır.

Balığı yiyemeyenler için yanına salata veya limon dilimleri ile tadının hafifletilmesi doğru tüketim şeklini oluşturur. Böylece balığa olan ön yargılar da giderek azaltılır.

Ankara balık restoranları, menüsünde yer verdiği balıkları sadece balık olarak sunmuyor. Yanına sebze dilimleri, baharat karışımları, sos çeşitleri ile balığın tadının hafifletilmesi sağlanır. Aynı zamanda salatalarda bulunan vitaminler veya sebzelerdeki vitaminler balıkta bulunan değerlerin vücuttaki emilimine yardımcı olmaktadır. Böylece balığı tüketirken sadece lezzetine göre değil de içerisindeki değerlere göre tüketmek bilinçli tüketim için ön koşuldur.