DEMİR İÇERİĞİ ZENGİN BALIKLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

DEMİR İÇERİĞİ ZENGİN BALIKLAR -ANKARA BALIK RESTORANLARI

Yemek alışkanlıklarınızda mutlaka balığa yer vermeniz gerekir. En kaliteli balık yemekleri Ankara balık restoranlarında bulabilirsiniz. Ayrıca mezgit, sardalye, uskumru, tuna gibi balıklara yönelmekte fayda vardır. Bu balıkların ortak özelliği demir içeriği zengin balıklar olmasıdır.

Günlük hayatınızda aşırı yorgunluk, stresli gibi durumlarda vücudunuz sinyal vermeye başlamış demektir. Sebebi ise demir eksikliğine bağlı kansızlıktır. Çünkü kırmızı renkteki kanda bulunur. Bu tür şikayetlerden mustaripseniz beslenme programınızı yeniden oluşturmanız gerekir. Demir içeriğince zengin gıdalara yönelerek kan depolarının doldurulması doğal yollar ile sağlanabilir. Aynı zamanda sağlıklı bireylerinde demir ağırlıklı besinler tüketerek kan depolarını korumuş olur. Kısacası balık yiyerek bu sorunun üstesinden kolayca gelinebilir.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Rakıcı - Balık Restoranı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Şilingir Meyhane - Balık Restoranı

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara


Kanımızda bulunan bu hücreler ne işe yarar? Diye düşünenler için küçük bir bilgi paylaşımında bulunalım; oksijen taşınarak vücutta dolaşımı sağlar. Dolayısı ile balık ile demir için doğru bir kaynaktır. Mezgit, sardalye, uskumru ve tuna balığının hem lezzetli hem de demirce zengin minerallere sahip olması nedeni ile haftada iki gün yemek gerekir.

Anemi gibi sorunların yanı sıra kalp rahatsızlığı da yaygın sorunlardandır. Balığın diğer etlere göre barındırdığı yağ oranı kalp dostudur. Sağlık sorunu yaşayanların doktorun önerdiği miktarda balık tüketebilir. Hasta olmayan bireylerde sağlıklarını korumak için balık tüketmesi gerekir. Balık tüketiminin artırılması gerektiği ülkemizde önemli bir sorundur. Çünkü denizler ile çevrili ülkemizde balık tüketimi çok az ve hastalıklar giderek yayılmaktadır. Ankara gibi büyük ve gelişmiş şehirlerimizde sağlığını koru balık ye gibi teşvikler ile halk bilinçlendirilmektedir. Ankara balık restoranları da Türk mutfağına uygun, halkımızın damak tadına, kültürüne uygun balık yemekleri ile iştah kabartmaya devam etmektedir. Ülkemizde kırmızı et tüketiminin ilk sırada yer alması balık restoranlarının sayısının az ve yetersiz kalmasına da bağlanabilir. Ankara balık restoranları sadece Ankara da değil ülkemiz için örnek olabilecek mekanlar arasında yer almaktadır. Bu mekanların sayısını artırmak, insanların ilgisini çekmek önemli adımlardandır.

Halk arasında kansızlık olarak bilinen anemi sorunu çocuklarda, kadınlarda, hamilelerde ve yaşlılarda görülmektedir. Bu durumda ilaç kullanmadan balık ile doğal ve sağlıklı yöntemi tercih edebilirsiniz. Demir minerali yeşil sebzelerde de bolca bulunur. Buna bağlı olarak balık ile uyumlu sebzeleri de balığın yanına hem görselliği artırmak hem de lezzeti artırmak için yapılabilir. Bu konuda Ankara balık restoranları oldukça profesyonel menü ile karşımıza çıkmaktadır. Balığın ne ile iyi gideceği, balığın yanına yakışan sebzeleri, balığa eşlik edecek mezeleri, içecekleri gibi baştan sona bütün çeşitler uyumu düşünülerek kombin edilmiştir. Lezzetin yanı sıra bu besin maddelerinin beraber tüketilmesi sonucunda minerallerinin etkisiz hale gelmesi ihtimali de unutulmamıştır. Kısacası Ankara balık restoranları sağlıklı menüsü ile sağlığınızı da korumayı ihmal etmemektedir.